17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Senatul şi-a APROBAT bugetul pentru 2013. Vezi ce sumă li se cuvine...

Senatul şi-a APROBAT bugetul pentru 2013. Vezi ce sumă li se cuvine senatorilor

Senatorii şi-au aprobat, marţi, propriul buget, în sumă de 85.140.000 de lei, egal cu cel de care a dispus în anul 2012 şi cu circa 22.000.000 de lei mai mic faţă de bugetul pe care aceştia şi-l votasereră cu câteva luni în urmă, potrivit Mediafax.

Noul proiectul de hotărâre a întrunit 139 de voturi “pentru” şi şapte abţineri.

Înainte de vot, chestorul Senatului Ioan Chelaru i-a informat pe senatori că bugetul aprobat de Senat în data de 29 octombrie, de 107.388 mii lei a fost transmis Ministerului de Finanţe, care a transmis succesiv acestei Camere mai multe limite de cheltuieli pentru acest buget.

Acesta a arătat că bugetul de 85.140 mii lei, propus de minister este insuficient pentru principalele titluri de cheltuieli.

“La titlul «Cheltuieli de personal», fondurile alocate acoperă cheltuieli cu indemnizaţiile senatorilor, salariile personalului din aparatul Senatului, sumele forfetare şi diurnele de deplasare ale senatorilor pentru zece luni şi jumătate, şi acesta în condiţiile neacordării în avans a indemnizaţiilor senatorilor pentru luna decembrie 2013 şi ianuarie 2014”, a subliniat senatorul PSD.

Social-democratul a mai spus că, la capitolul “Bunuri şi servicii”, fondurile alocate nu pot acoperi necesarul pentru cheltuielile cu cazarea şi transportul senatorilor, chiar în condiţiile aplicării modificărilor aprobate astăzi (marţi – n.r) la Statutul senatorilor şi deputaţilor.

El a spus, de asemenea, că Senatul nu va putea suporta din fondurile alocate nici achiziţia a 39 de autoturisme care sunt necesare pentru dotarea birourilor parlamentare nou înfiinţate în urma alegerilor.

În hotărârea adoptată de senatori se arată că veniturile realizate de Senat vor fi reţinute integral de către acesta, prin acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital aferente activităţilor finanţate din venituri proprii.

Cele mai citite

One United Properties, inclusă de Nicușor Dan în ”mafia imobiliară”, hărțuiește în instanță jurnaliști și ONG-uri

Compania One United Properties, fondată de foștii bancheri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, se remarcă în ultima vreme prin acționarea în judecată a...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...

Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucşa, în finala turneului de la Strasbourg

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa s-a calificat în finala probei de dublu a turneului WTA 500 de la Strasbourg, după ce a trecut în...
Ultima oră
Pe aceeași temă