18.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Nevoia de regăsire

Nevoia de regăsire

Î.De când am revenit la job, în 2011, parcă nu mă mai regăsesc. Am senzaţia că nu-mi mai place cu ce mă ocup, deşi este pasiunea mea. Colegii au proiecte noi, obiective pentru noul an, în timp ce eu mă confrunt cu o „lene” din care nu pot ieşi. Cum credeţi că ar trebui să mă regăsesc şi cum să abordez situaţia? De unde provin astfel de stări inexplicabile pentru mine?

R.În primul rând: „Este excelent că se întâmplă aşa!”. Asta trebuie să fie atitudinea în asemenea momente. Când ne simţim inconfortabil cu unul sau mai multe aspecte din viaţa noastră e bine, chiar dacă ni se pare că e rău. De ce? Simplu: pentru că disconfortul, starea de nelinişte, întrebările despre noi, despre ce facem, ce vrem ne fac să evoluăm.

Aşadar, aveţi o ocazie excelentă de a vă regăsi, exact cum spuneţi. Ce puteţi face:

– Nu vă comparaţi cu nimeni altcineva! Nu vă mai uitaţi la colegii care „debordează” de energie. Treaba lor! Singura comparaţie faceţi-o cu propria persoană. Încercaţi să vă răspundeţi la întrebări de genul: „Cum eram înainte la muncă?”; „Cum mi-ar plăcea să fiu în acest an?”.

– Verificaţi dacă acest loc de muncă vă mai satisface dorinţele. Stări de acest gen pot izvorî din nesatisfacerea unor nevoi mai complexe. De exemplu, poate că locul de muncă actual nu vă mai mulţumeşte la capitolul „social” – nu vă mai plac relaţiile cu unii colegi. Faceţi o listă cu ce aşteptaţi de la locul de muncă ideal şi daţi note la fiecare capitol în ce măsură regăsiţi acel aspect în jobul actual.

– Analizaţi ultima perioadă din viaţa dumneavoastră şi vedeţi dacă s-a întâmplat vreun eveniment mai deosebit care v-a nemulţumit sau poate v-a obosit psihic. Uneori, situaţii dificile din diferite planuri ale vieţii noastre ne pot crea o dispoziţie proastă care se va reflecta în alt plan. Dacă veţi descoperi aşa ceva, atunci confruntaţi acea problemă şi nu lenea de la serviciu.

Şi, dacă nici una din aceste analize nu vă vor da răspunsuri, atunci merită să vă întrebaţi: „oare nu chiar sunti obosit(ă) fizic?”. Oricând, oamenii pot avea perioade când au nevoie de mai multă odihnă ca de obicei. Fiţi tolerant(ă) cu propria persoană!

Cele mai citite

Prețul franzelei s-a dubat de la începutul războiului din Ucraina. Prețul grâului a scăzut, iar producția de cereale este în creștere

Alimentele de bază, în special pâinea și produsele de panificație, s-au dublat în ultimii doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina. Deși avem...

Instanța i-a admis cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre

Tribunalul Ilfov a decis luni să admită cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre din Penitenciarul Jilava, unde fostul primar executa o sentință...

Johnny Wactor a murit după ce a încercat să oprească un jaf. Actorul din “General Hospital” a fost împușcat

Veste șocantă din lumea actoricească. Johnny Wactor, actorul celebru din "General Hospital", a murit în timp ce încerca să oprească un jaf. Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă