23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Găsirea unui job prin agenţie

Găsirea unui job prin agenţie

Î. Îmi caut de lucru şi aproape am încercat orice variantă. Mă întrebam cum aş putea să intru în baza unei agenţii de recrutare. Care sunt costurile pentru mine şi ce şanse de angajare am? În plus, cum să-mi aleg o agenţie de recrutare de pe piaţă? Acestea sunt exclusiviste în alegerea candidaţilor sau pot să mă înscriu la mai multe?

R. Pentru a finaliza cu succes procesul de căutare a unui job, trebuie să consultaţi atent şi consecvent cererea de joburi din piaţă pe domeniul dumneavoastră profesional. Asiguraţi-vă şi că oferta dumneavoastră este cunoscută de către piaţă, iar pentru aceasta trebuie ca CV-ul să vă fie vizualizat de cât mai mulţi angajatori, recrutori sau măcar de câteva agenţii bine alese.

Agenţiile de recrutare acţionează ca intermediari între aplicanţi şi angajatori. Serviciile agenţiilor de recrutare sunt accesate de către angajatorii care caută susţinere în procesul de selecţie şi recrutare pentru ocuparea anumitor poziţii din organigrama companiei. Pentru aceste servicii, companiile plătesc un onorariu dinainte stabilit. Agenţiile de recrutare nu percep de regulă comisioane sau taxe de la candidaţi.

Pentru a vă mări şansele de a obţine un job cât mai repede, începeţi procesul de căutare a agenţiei potrivite cu o cercetare a pieţei în domeniu. Alegeţi acele agenţii care operează în regiunea şi pe domeniul dumneavoastră de aplicabilitate, care să aibă o reţea consistentă de parteneri şi bune referinţe în domeniu. Vă puteţi înscrie în baza de date de candidaţi a mai multor agenţii de recrutare pentru a creşte şansele obţinerii unui job în domeniul pe care îl vizaţi.

Pe lângă faptul că nu implică costuri pentru candidaţi, colaborarea cu o agenţie de recrutare mai are şi alte avantaje. Procesul de selecţie şi evaluare al candidaţilor este derulat de către profesionişti pe baza unor specificaţii ale postului clar precizate de către angajator. În urma acestui proces, doar cei mai buni dintre candidaţii evaluaţi vor fi recomandaţi angajatorului pentru susţinerea interviului. Agenţiile profesioniste îşi susţin candidaţii şi îi ajută să îşi pună în valoare calităţile. Chiar dacă nu veţi obţine postul, veţi rămâne în baza de date de candidaţi a agenţiei şi vă vor avea în vedere pentru alte joburi disponibile.

Mihaela Manolache este Senior consultant al Skill Team Consulting

Cele mai citite

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă