16 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

RADET se reprofilează pe săpături arheologice

Regia care ar trebui preluată de Compania Energetica înființată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ar putea să se reprofileze pe spături arheologice. Experiența angajaților Regiei în săpăturile de pe străzile din București este deja recunoscută internațional. Capitala României este celebră pentru numeroasele site-uri arheologice de pe mijlocul străzilor.

Până acum, însă, RADET nu a reușit să descopere alte piese istorice în afara conductelor sale, îngropate însă acum câteva sute de ani. Într-adevăr, multe dintre conductele prin care ar trebui alimentate cu agent termic locuințele din Capitală ar putea fi declarate monumente istorice.

Primarul general Gabriela Firea se gândește să pună RADET să foreze și după petrol prin cartierele bucureștene. Astfel, Primăria Capitalei ar putea obține fonduri importante, care să o scoată din criza financiară. Singura problema este că utilajele RADET, celebrii Dorei cu lopată, ar fi puțin depășiți din punct de vedere tehnologic. Dar edilul-șef se bazează pe devotamentul angajaților.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă