12 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021

Klaus Iohannis: E inadmisibil ca Afganistan, ţară în care investim resurse, să devină sursă de refugiaţi

La finalul summitului de toamnă al Uniunii Europene de la Bruxelles, președintele Iohannis a declarat că tot mai mulţi refugiaţi vin din zone precum Afganistan, ţară în care România investeşte foarte multe resurse pentru a accelera procesul de pace, iar acest lucru este „inadmisibil” şi trebuie căutate soluţii la nivelul UE.

O temă importantă pe care am discutat-o şi am aprofundat-o este legată de sursa acestui val de refugiaţi, sursa principală fiind, cum bine se ştie, zona Siria. Dar cu îngrijorare am putut să constatăm că tot mai mulţi refugiaţi vin şi din cu totul alte zone, de exemplu, Pakistan şi Afganistan. Afganistan unde şi România contribuie la pacificarea zonei cu un număr important de militari. Este după părerea noastră inadmisibil ca o ţară în care investim foarte multe resurse pentru a accelera procesul de pace să devină sursă pentru refugiați care vin în Europa, o temă unde va trebui să găsim soluții comune„, a spus președintele Iohannis, citat de Mediafax.

Șeful statului a atras atenţia că peste 600 de români sunt angajaţi în procesul din Afganistan, iar România investeşte foarte multe resurse în aceste activităţi

Ultima oră
Pe aceeași temă