Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ONU: Concentraţie record de gaze cu efect de seră în 2017

Gazele cu efect de seră, cauza încălzirii globale, au atins noi vârfuri de concentrare în atmosferă în 2017, a avertizat joi ONU, care solicită să se acţioneze de urgenţă pentru a contracara această tendinţă, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.11.2018 - 14:58

''Datele ştiinţifice sunt fără echivoc. Dacă nu reducem rapid emisiile de gaze cu efect de seră, şi în special de CO2, schimbările climatice vor avea consecinţe ireversibile şi tot mai distructive pentru viaţa de pe Pământ", a spus Petteri Taalas, secretar general al Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM).

Potrivit agenţiei ONU, concentraţiile atmosferice de dioxid de carbon (CO2), metan (CH4) şi oxid de azot (N2O), trei gaze cu efect de seră, au crescut şi mai mult anul trecut şi au ajuns la "noi recorduri" la scară globală.

"Nimic nu indică o inversare a acestei tendinţe, care este factorul determinant al schimbărilor climatice, al creşterii nivelului mării, al acidificării oceanelor şi al creşterii numărului şi intensităţii fenomenelor meteorologice extreme ", menţionează OMM.

Gazele cu efect de seră captează o parte din radiaţia solară care trece prin atmosferă, care, la rândul său, se încălzeşte. Acest fenomen, numit "forţare radiativă" de către experţi, a crescut cu 41% din 1990. Şi CO2 este de departe principala cauza a încălzirii globale.

Comentarii

loading...