Manifestații neautorizate la Cernăuți. Poliția ucraineană poate să intervină în forță. Ce recomandări transmite MAE cetățenilor români

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ucraina că la data de 13 septembrie 2017, de la ora 18, în Piața Centrală din orașul Cernăuți și zona adiacentă se anticipează "demonstrații de stradă neautorizate".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2017 - 18:39

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ucraina că la data de 13 septembrie 2017, de la ora 18, în Piața Centrală din orașul Cernăuți și zona adiacentă se anticipează "demonstrații de stradă neautorizate".

"Organele de ordine pot interveni în forță. Manifestațiile vor fi organizate de partidul politic ucrainean „Mișcarea Forțelor Noi” (Ruh Novyi Sil) și îl vor avea ca participant pe fostul președinte al Georgiei și ex-guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili. Se recomandă evitarea locurilor publice în care au loc astfel de demonstrații sau în care se află grupuri mari de persoane", precizează un comunicat al MAE.


Fostul preşedinte Mihail Saakaşvili, care a devenit un opozant al Guvernului de la Kiev, a intrat cu forţa, duminică, în Ucraina, unde intenţionează să participe la alegeri, sfidând decizia şefului statului Petro Poroşenko de a-i retrage cetăţenia ucraineană.

Potrivit acestui comunicat, cetățenii români pot solicita asistență la Secția Consulară a Ambasadei României la Kiev, precum și la Consulatul general al României la Cernăuți.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...