Acuzații grave la Londra, după incendiul de la Grenfell Tower. Ministrul Economiei spune că învelișul clădirii a fost făcut dintr-un material inflamabil

Învelișul clădirii Grenfell Tower din vestul Londrei, distrusă de în urma incendiului de miercuri, a fost realizat dintr-un material aparent interzis în Marea Britanie, a anunțat duminică ministrul britanic al Economiei, Philip Hammond

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 18.06.2017 - 15:18

Învelișul clădirii Grenfell Tower din vestul Londrei, distrusă de în urma incendiului de miercuri, a fost realizat dintr-un material aparent interzis în Marea Britanie, a anunțat duminică ministrul britanic al Economiei, Philip Hammond.

Potrivit presei locale, focul a cuprins rapid edificiul în care locuiau circa 600 de persoane, întrucât materialul utilizat pentru izolarea termică exterioară a clădirii conținea polietilenă. „Presupun că respectivul înveliș, acest înveliș inflamabil care este interzis în Europa și SUA, este interzis și în Marea Britanie”, a spus ministrul conservator. Prin urmare, el a menționat că ancheta privind această tragedie, în urma căreia au murit cel puțin 58 de persoane, va trebui să determine dacă au fost încălcate normele privind realizarea construcțiilor.

Philip Hammond a insistat însă că pentru el încă nu este clar dacă respectivul material este interzis prin lege și în Marea Britanie. După ce s-a întâlnit cu locatarii din Grenfell Tower, majoritatea făcând parte din familii sărace, și în urma criticilor primite, premierul Theresa May a luat măsuri pentru ajutorarea acestora.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...