Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nonagenară înșelată prin metoda Accidentul

Încă o bătrână din Constanța a picat în plasa infractorilor care apelează la metoda „Accidentul“.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 13.07.2016 - 22:15

Încă o bătrână din Constanța a picat în plasa infractorilor care apelează la metoda „Accidentul“.

Polițiștii din cadrul Secției 4 din municipiul Constanța au fost sesizați de nepotul unei femei în vârstă de 92 de ani asupra faptului că a fost victima unei înșelăciuni prin deja tradițio­nalul truc. Astfel, la data de 03.07.2016, ora 12.00, persoana vârstnică a fost apelată, pe telefonul fix de la domiciliu, de către un bărbat necunoscut, care s-a recomandat a fi nepotul său.

Cu o voce gâtuită de emoție, așa-zisul nepot i-a mărturisit că a fost victima unui accident rutier , în urma căruia și-a fracturat ambele picioare.  Cu sughițuri în glas, nepotul de ocazie a anun­țat-o că are nevoie urgent de suma de 10.000 lei pentru a fi operat de un medic bun. Femeia a mai fost apelată și de un salvator de ocazie, un medic chirurg, care i-a comunicat că este gata să efectueze operația în schimbul unei sume de bani. Plin de compasiune, medicul de conjunctură a anunțat-o pe bătrână că în cel mai scurt timp la domiciliul ei va ajunge o femeie care va ridica suma de bani negociată.

Bătrâna și-a strâns agoniseala de o viață, 3.200 de lei, sumă pe care a predat-o unei femei.

La domiciliul bunicii a venit la scurt timp chiar nepotul cu pricina, care a anunțat de îndată poliția, care a demarat cer­­ce­­tările specifice pentru identificarea autorilor.  „Cea mai bună modalitate de a tăia din fașă avântul infractorilor este de a suna la telefonul de urgență 112 sau la orice apropiată secție de poliție. Numai astfel poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală“, au precizat repre­zen­­tan­­­ții IPJ Constanța. 

Sfat. Faceți consilii de familie

Polițiștii atenționează familiile persoanelor vârstnice, în special în situațiile unde există persoane care au peste 60 de ani, să aibă întrevederi cât mai dese, în care să discute foarte tranșant asupra metodelor prin care pot fi înșelate prin telefoanele anonime pe care le primesc. Polițiștii insistă asupra acestor „consilii de familie“ în care să se pună accent pe faptul că la orice telefon suspect convorbirea dintre potențiala victimă și infractor să fie curmată imediat, fără a intra într-un joc psihologic periculos.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...