Mihai Tudose explică de ce nu are card bancar: Salariul meu încape într-un plic subţire. Sunt şi căsătorit, dispare repede

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți seară, la TVR, că el nu are nevoie de cont bancar pentru că salariul de prim-ministru încape într-un plic subţire, iar banii lui dispar repede, întrucât este şi căsătorit.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2017 - 00:01

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți seară,  la TVR, că el nu are nevoie de cont bancar pentru că salariul de prim-ministru încape într-un plic subţire, iar banii lui dispar repede, întrucât este şi căsătorit.

”Nu am bani în bancă pentru că nu am ce pune. Ăştia-s banii...”, a spus Mihai Tudose.

Întrebat unde îţi ţine banii, el a arătat spre buzunar. ”Uite aici! Aveţi impresia că este un salariu chiar atât de mare ca prim-ministru să umbli cu două sacoşe după tine? Am o veste proastă: încape într-un plic subţire (...) Mai e ceva. Sunt şi căsătorit, dispare repede”, a spus Tudose.

Invitat să precizeze dacă şi-a făcut vreodată cumpărături online sau a plătit electornic facturi, primul-ministru a răspuns negativ. ”Fiecare cu treaba lui. Vrea să-şi ia salamul online, să şi-l ia online. Vrea să-l ia de la alimentara din colţ, e treaba lui”, a comentat şeful Guvernului.

În ce priveşte faptul că a avut în 2016 un cont bancar, Tudose a precizat că nu a avut de ales întrucât a fost vorba de vinderea unei maşini. ”Am vândut o maşină la o firmă specializată şi mi-a pus banii în cont, iar din banii ăia am cumpărat o altă maşină. Nu am avut încotro că sunt obligat de lege”, a explicat primul-ministru.

Totodată, el a negat că declaraţiile sale referitoare la sistemul bancar pot fi interepretate ca un atac. ”Nu am atacat băncile. Ele reprezintă un element foarte important în orice economie. Eu nu înţeleg cum unele pot fi în regulă, altele nu. Întreb mai timid cum dobânda este cam de două ori mai mare decât ce este împrejur. Întreb retoric...”, a spus Tudose adăugând că nu poate înţelege de ce taxa de administrare a unui cont este percepută procentual din moment ce aceleaşi operaţiuni sunt presupuse pentru fiecare cont bancar, indiferent de mărimea lui.

Primul-ministru Mihai Tudose a declarat, pe 29 august, că a avut o experienţă neplăcută cu băncile şi că refuză ca salariul să-i fie pus pe card pentru ca banca să nu beneficieze de comision la fiecare retragere, Tudose afirmând că ”nu-l merită”.

Întrebat de ce nu are niciun cont bancar, Mihai Tudose a răspuns: ”Am refuzat să-mi pun leafa pe card ca să-i dau băncii câte doi ani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită.”

Citește totul despre:

Comentarii

loading...