12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăȘtirile zileiBreaking 56 de percheziții au loc în acest moment în România

Breaking 56 de percheziții au loc în acest moment în România

,,Astăzi, vă anunțăm noi acțiuni de impact, care, cu siguranță, vor constitui semnale de alarmă pentru oricine încearca să încalce legea.
Chiar în acest moment sunt în derulare 56 de percheziții domiciliare la nivel național, ce vizează dosare penale în care se fac cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, camătă, șantaj, evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune și uz de fals, infracțiuni de luare și dare de mită, nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente împreuna cu Poliția, Poliția de Frontieră și Jandarmeria”, a transmis Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne.

 

Percheziții în cazul blaturilor de la Brăila

 Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și pun în executare 10 mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de camată și șantaj, luare și dare de mită.

,,Concret, jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a, au fost obligați să joace sub capacitatea lor sportivă, pentru trucarea unor meciuri din campionatul 2017-2018 și pentru obținerea unor venituri, inclusiv din pariuri sportive”, mai arată purtatorul de cuvant al MAI.

La momentul comiterii faptelor aceștia aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal în liga a II-a.

,,Jucătorii au fost determinași să aibă această conduită, prin constrangeri și amenințări exercitate de persoane care le împrumutaseră sume de bani cu camătă.
La acșiunea de astăzi participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Buzău, Bistrița-Năsăud, Mureș și Vâlcea, sprijiniți de echipe ale serviciilor pentru acțiuni speciale. Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri și luarea de măsuri legale”, a transmis Dajbog.

Alte 14 percheziții domiciliare au loc în Maramureș și Bistrița-Năsaud, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, evaziune fiscală și spălare de bani.
O altă acțiune importantă are loc în București și Ilfov într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, fiind efectuate chiar în aceste momente 6 percheziții.

 

Berechet: a fost prins cel care a aruncat în aer bancomatul din Pallady

,,In seara de 11.11.2020, în urma unei operațiuni complexe, polițisti din cadrul Poliției Capitalei, au prins, un bărbat, de 37 de ani, cu dublă cetățenie (romana-moldoveana), bănuit de furturi din bancomate, prin aruncarea în aer, precum și de alte infracțiuni grave.
Din autoturismul acestuia, blocat în trafic, noaptea trecută, în Sectorul 6, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă: telefoane mobile, stație de emisie recepție, aparate de bruiaj, cagule, maști, spray iritant-lacrimogen, mănuți de diferite tipuri.

Pentru probarea activității infracționale a bărbatului depistat, Serviciului Investigatii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în București ți Ialomița”, a declarat seful Politiei Capitalei, Bogdan Berechet.

Din imobilele percheziționate au fost ridicate: dispozitive artizanale denumite generic “pizza slide”, materiale explozive, sume de bani, bijuterii, dispozitive cu electrosoc, telefoane mobile, stații de emisie-recepție, aparatură de bruiaj ți seturi de plăcuțe de înmatriculare auto.

De asemenea, au fost ridicate mai multe documente de legitimare emise de diverse state, având fotografia suspectului, dar sub nume diferite.
Totodată, au fost ridicate 3 autoturisme de lux, dintre care unul reclamat ca furat în anul 2019, dintr-o localitate din judetul Ialomita.

,,Barbatul este cercetat în mai multe cauze: 2 furturi din bancomate prin explozie, respectiv cazul înregistrat în București, la 20 mai 2019, pe B dul Th. Pallady, cunoscut opiniei publice ca “bancomatul aruncat în aer, în sectorul 3” și un alt caz din judetul Brăila, unde, de asemenea, un bancomat a fost aruncat în aer.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă