26 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO: Zelenski promite victoria în fața Rusiei

VIDEO: Zelenski promite victoria în fața Rusiei

Președintele Volodymyr Zelenski a marcat luni, 21 noiembrie, Ziua anuală a demnității și libertății în Ucraina, sărbătorind sacrificiile făcute de poporul său de când a început invazia Rusiei și afirmând că vor rezista și vor învinge.

Subliniind sfidarea Ucrainei împotriva Rusiei, videoclipul lui Zelenskiy a inclus extrase din discursul ținut cu ocazia aniversării de acum un an, când a purtat un costum închis și o cravată. Anul acesta a purtat tricoul kaki care a devenit marca sa distinctivă în timpul războiului.

Într-un discurs video adresat națiunii, Zelenski a salutat contribuțiile aduse de oameni de toate felurile – de la soldați, pompieri și medici până la profesori care au predat lecții online, săteni care au gătit pentru militari, croitori care au cusut uniforme și fermieri care și-au arat câmpurile în ciuda riscului.

El a lăudat îndrăzneala lor în ciuda atacurilor frecvente cu rachete, a distrugerilor pe scară largă, a penuriei și a întreruperilor de curent în timp ce se iarna își face apariția, la aproape exact nouă luni de la invazia Rusiei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova a produs o evaziune fiscală de peste 500000 de euro din vânzarea de bere

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane de lei....

Netanyahu spune că nu poate exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu va exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când capacitățile militare și de guvernare...

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă