17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăCoronavirus70% din populația Spaniei a fost vaccinată anti-Covid-19 cu schema completă

70% din populația Spaniei a fost vaccinată anti-Covid-19 cu schema completă

Incidența cazurilor a scăzut

Autoritățile spaniole au anunțat miercuri că aproximativ 70% din populație a fost vaccinată anti-Covid-19 cu ambele doze. Prin urmare, a fost atins obiectivul stabilit de guvern pentru luna august. De asemenea, rata infectărilor scade constant, după ce Spania s-a confruntat cu o explozie de cazuri.

În total au fost administrate 66 de milioane de doze de vaccin. Până la data de 31 august, 70,3% din populație a fost vaccinată cu schema completă, în timp ce  77% a fost vaccinată parţial.

„Am realizat acest lucru datorită forţei serviciului public naţional, efortului profesioniştilor din domeniul sănătăţii, muncii agenţiilor publice şi conştientizării mari a cetăţenilor”, a scris pe Twitter premierul Pedro Sanchez.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul cazurilor de Covid la 100.000 de persoane din ultimele 14 zile a scăzut miercuri la 221, de la 233 în ziua precedentă. În total au fost confirmate 4,8 milioane de cazuri.

Totodată, numărul de decese a crescut în ultimele zile, de la 319 în raportul de marți, la 352 miercuri. În total, 84.500 de persoane au murit în Spania. Ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, a cerut cetăţenilor să rămână precauţi pentru a obţine o incidenţă mai mică.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...

Programul apă-canal de la Fondul de Mediu a fost fraudat! Președintele AFM confirmă dezvăluirile PUTEREA

Președintele Administrației Fondului de Mediu, Laurențiu Neculaescu, confirmă dezvăluirile PUTEREA legate de fraudele masive cu finanțare prin AFM pentru programul apă-canal. Conducerea Administrației Fondului...

Marcel Ciolacu: Am început aplicarea legii privind interzicerea păcănelelor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, în şedinţa Executivului, că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin...
Ultima oră
Pe aceeași temă