9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

70% din populația Spaniei a fost vaccinată anti-Covid-19 cu schema completă

Incidența cazurilor a scăzut

Autoritățile spaniole au anunțat miercuri că aproximativ 70% din populație a fost vaccinată anti-Covid-19 cu ambele doze. Prin urmare, a fost atins obiectivul stabilit de guvern pentru luna august. De asemenea, rata infectărilor scade constant, după ce Spania s-a confruntat cu o explozie de cazuri.

În total au fost administrate 66 de milioane de doze de vaccin. Până la data de 31 august, 70,3% din populație a fost vaccinată cu schema completă, în timp ce  77% a fost vaccinată parţial.

„Am realizat acest lucru datorită forţei serviciului public naţional, efortului profesioniştilor din domeniul sănătăţii, muncii agenţiilor publice şi conştientizării mari a cetăţenilor”, a scris pe Twitter premierul Pedro Sanchez.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, numărul cazurilor de Covid la 100.000 de persoane din ultimele 14 zile a scăzut miercuri la 221, de la 233 în ziua precedentă. În total au fost confirmate 4,8 milioane de cazuri.

Totodată, numărul de decese a crescut în ultimele zile, de la 319 în raportul de marți, la 352 miercuri. În total, 84.500 de persoane au murit în Spania. Ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, a cerut cetăţenilor să rămână precauţi pentru a obţine o incidenţă mai mică.

Ultima oră
Pe aceeași temă