12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăTechPNL a depus o moțiune simplă pe tema absorbției fondurilor UE. Ponta...

PNL a depus o moțiune simplă pe tema absorbției fondurilor UE. Ponta avertizează că acest scandal ar putea duce la oprirea banilor europeni

Deputata PNL, Raluca Turcan, a anunțat printr-o postare pe Facebook că liberalii au depus o moțiune simplă pe tema absorbției fondurilor europene, sub numele de „Fondurile europene în guvernarea PSD – între Făt-Frumos şi Fata Morgana”. 

”PNL a depus o moțiune simplă pe tema situației dezastruoase a absorbției fondurilor europene. România este, în prezent, codaşa Uniunii Europene în accesarea fondurilor nerambursabile. Moţiunea simplă „Fondurile europene în guvernarea PSD – între Făt-Frumos şi Fata Morgana” trage un semnal de alarmă. Lipsa unei strategii coerente și a unei legislaţii funcţionale pune în pericol atragerea integrală a alocărilor financiare ce ne revin în exerciţiul financiar 2014-2020”, a scris deputata.

O moțiune simplă reprezintă poziția cu privire la o problemă de politică internă sau externă ori, după caz, cu privire la o problemă ce a făcut obiectul unei interpelări. Moţiunea poate fi inițiată de cel puţin 50 de deputaţi, potrivit site-lui Camerei Deputaților. 

Citește și: Replica lui Ponta vis-a-vis de moțiunea simplă a PNL

Premierul Victor Ponta a declarat referitor la moțiunea depusă de PNL că ”scandalul non stop” al liberalilor ar putea avea drept consecință oprirea fondurilor europene de către Bruxelles. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă