21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCaz șocant la spitalul din Zărnești: Un bebeluș a căzut de pe...

Caz șocant la spitalul din Zărnești: Un bebeluș a căzut de pe masa de naștere

O femeie din Zărneşti a depus o plângere la Poliţie, după ce a născut, la spitalul din localitate, fără să fie asistată, iar bebeluşul său a căzut pe ciment şi s-a lovit la cap şi la o mână, informează Mediafax

În prezent, copilul este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Braşov.

“A fost depusă o plângere la Poliţia din Zărneşti şi a fost înregistrat un dosar la Parchetul Judecătoriei Zărneşti pentru neglijenţă în serviciu. A fost deschisă o anchetă, împreună cu Colegiul Medicilor, pentru a se stabili cine se face vinovat în acest caz. Urmează să primim şi raportul medico-legal al bebeluşului, care se află internat la Maternitatea Braşov“, a declarat, marţi, comisarul șef, Liviu Naghi. 

Femeia, care se află la a doua sarcină, a intrat în travaliu, săptămâna trecută, şi a chemat o ambulanţă, ea solicitând să fie dusă la Spitalul din Zărneşti, unde a chemat-o pe doctoriţa care i-a supravegheat sarcina.

După ce a ajuns la spital, femeia a fost urcată pe o masă. După doar un minut, femeia a născut, fără ca asistentele care erau lângă ea să îi acorde asistenţa medicală necesară, iar bebeluşul a căzut de pe masă pe ciment.

Femeia a precizat în plângerea depusă la Poliţie că, în momentul în care a născut, în încăperea unde se afla erau două cadre medicale, una dintre ele fiind cu spatele la ea şi cealaltă lângă un geam.

.“Una îşi făcea de lucru cu o penseta sau ceva că era lângă mine, dar cu spatele, şi una era tocmai la geam. Copilul, după ce am născut, l-au adunat de pe jos. S-a lovit foarte tare, pentru că a căzut pe tabla pe care am pus eu picioarele, după care a căzut pe ciment. Deci, două lovituri a avut”, a declarat pentru stirileprotv.ro mama bebeluşului, Ionela Dobrin.

Angajatele spitalului susţin însă că este imposibil că bebeluşul, un băieţel, să fi căzut de la înălţime.

“Se aşează o masă, aici, în faţă, după ce se aşează gravida, aici se aşează câmpuri sterile şi n-ai cum să… că în cădere… a căzut pe această masă şi i-o fi scăpat picioarele pe jos… Nu stiu, că n-am fost aici”, a declarat Xenia Pucheanu, directorul medical al Spitalului Orăşenesc Zărneşti.

Bebeluşul s-a lovit puternic la cap şi la o mână, fiind transportat de urgenţă la Maternitatea Braşov, unde a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă.

“Este lovit la o mânuţă, la faţă, nu aveai unde să pui mâna de vânăt ce era şi buza de sus nu se atingea cu buza de jos, că e ca o prună de umflat. La piept nu pot să-l pun”, a declarat Ionela Dobrin pentru stirileprotv.ro, adăugând că medicii de la Braşov i-au spus că bebeluşul poate rămâne cu sechele, dar că până vineri nu pot da un răspuns şi că, deocamdată, îi “tratează hemoragia pe care i-au găsit-o la creier”.

La rândul său, Mihai Dobrin, tatăl copilului, a declarat că sunt decişi să meargă până la capăt.

“Nu lăsăm aşa, de ce să lăsăm aşa? Ele şi-au bătut joc… Şi când ai un animal în curte şi faţă şi de ăla ai grijă să nu-ţi moară, d-apoi de un copilaş! S-a născut sănătos… Dar acum e între viaţă şi moarte”, a declarat Mihai Dobrin.

Cele mai citite

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă