22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialNoul șef al Guvernului din Crimeea este originar din Republica Moldova

Noul șef al Guvernului din Crimeea este originar din Republica Moldova

Noul șef al Gubernului regiunii ruse Crimeea, Serghei Aksionov, este originar din raionul Bălţi, situat în Republica Moldova.

Serghei Aksionov, unul dintre artizanii anexării regiunii ucrainene Crimeea la Rusia în luna martie, a fost ales joi, în unanimitate, şef al Guvernului "Republicii ruse Crimeea", informează Mediafax.

Serghei Aksionov s-a născut în raionul Bălţi, situat în Republica Moldova, pe 26 noiembrie 1972. Tatăl său a fost liderul unui grup numit Comunitatea Rusă din Nordul Moldovei.

În anul 1989, Aksionov s-a mutat în Crimeea, s-a înrolat în armata sovietică, iar în 1993 a absolvit Colegiul Militar din Simferopol.

Parlamentul din Crimeea l-a ales joi pe Serghei Aksionov, în unanimitate, şef al Guvernului regional, conform AFP.

Aksionov a fost unul dintre principalii organizatori ai referendumului din 16 martie, privind anexarea Crimeei la Rusia. El figurează pe lista persoanelor vizate de sancţiunile americane şi europene.

La jumătatea lunii septembrie, în Crimeea au avut loc alegeri regionale, câştigate, fără nicio surpriză, de partidul Rusia Unită, aflat la guvernare în Rusia.

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă