20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialInterdicţia de zbor pentru elicopterele Puma a fost ridicată

Interdicţia de zbor pentru elicopterele Puma a fost ridicată

Ministerul Apărării Naţionale a ridicat interdicţia de zbor pentru elicopterele IAR 330 Puma, după ce comisia care a anchetat aterizarea forţată a unui astfel de aparat a concluzionat că defecţiunea ar fi fost din fabricaţie, relatează Mediafax.

Citește și: Elicopterele Puma sunt ținute la sol, după ce pala unei elice s-a fisurat în zbor

“Un elicopter de la Baza 90, constatând comandantul navei că există o anumită trepidaţie a elicopterului, a aterizat. S-a constatat o defecţiune la o pală, s-a numit o comisie de la Forţele Aeriene care evaluează aceste defecţiuni. S-a rezolvat, două-trei zile au fost ţinute la sol, până comisia de anchetă ne-a prezentat concluziile. S-a descoperit o defecţiune la o pală, care se pare că e din fabricaţie”, a spus ministrul Apărării, Mircea Duşa.

La rândul său, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul Laurian Anastasof, a declarat că interdicţia de zbor pentru elicopterele IAR-330 Puma “a fost ridicată”.

“Le veţi vedea zburând, duminică, în cadrul exerciţiului de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii”, a spus Anastasof.

La Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii se desfăşoară exerciţiul bilateral româno-american Dacian Warhawk, la acesta asistând, duminică, şi ministrul Mircea Duşa.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene a făcut verificări în cazul unui incident în care a fost implicat un elicopter IAR-330 Puma al Bazei 90 Transport Aerian, care a aterizat forțat după ce s-a fisurat o pală a elicei, toate elicopterele de acest tip fiind oprite la sol.

 

Cele mai citite

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă