21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialInterdicţia de zbor pentru elicopterele Puma a fost ridicată

Interdicţia de zbor pentru elicopterele Puma a fost ridicată

Ministerul Apărării Naţionale a ridicat interdicţia de zbor pentru elicopterele IAR 330 Puma, după ce comisia care a anchetat aterizarea forţată a unui astfel de aparat a concluzionat că defecţiunea ar fi fost din fabricaţie, relatează Mediafax.

Citește și: Elicopterele Puma sunt ținute la sol, după ce pala unei elice s-a fisurat în zbor

“Un elicopter de la Baza 90, constatând comandantul navei că există o anumită trepidaţie a elicopterului, a aterizat. S-a constatat o defecţiune la o pală, s-a numit o comisie de la Forţele Aeriene care evaluează aceste defecţiuni. S-a rezolvat, două-trei zile au fost ţinute la sol, până comisia de anchetă ne-a prezentat concluziile. S-a descoperit o defecţiune la o pală, care se pare că e din fabricaţie”, a spus ministrul Apărării, Mircea Duşa.

La rândul său, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul Laurian Anastasof, a declarat că interdicţia de zbor pentru elicopterele IAR-330 Puma “a fost ridicată”.

“Le veţi vedea zburând, duminică, în cadrul exerciţiului de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii”, a spus Anastasof.

La Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii se desfăşoară exerciţiul bilateral româno-american Dacian Warhawk, la acesta asistând, duminică, şi ministrul Mircea Duşa.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene a făcut verificări în cazul unui incident în care a fost implicat un elicopter IAR-330 Puma al Bazei 90 Transport Aerian, care a aterizat forțat după ce s-a fisurat o pală a elicei, toate elicopterele de acest tip fiind oprite la sol.

 

Cele mai citite

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă