23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialReacția Rusiei după anunțul Franței că nu va livra nava de război...

Reacția Rusiei după anunțul Franței că nu va livra nava de război Mistral

Decizia Franţei de a suspenda livrarea primei nave de război de tip Mistral Rusiei, din cauza crizei din Ucraina, nu reprezintă o tragedie pentru Moscova, a dat asigurări miercuri Ministerul rus al Apărării, relatează Mediafax.

"Refuzul acestui contract nu va fi o tragedie, pentru noi, în planul reînarmării", a declarat Iuri Borisov, un adjunct al ministrului rus al Apărării, pentru agenţia oficială Itar-Tass.

Acest lucru, "în pofida faptului că este, în mod evident, neplăcut şi creează unele tensiuni în relaţiile cu colegii noştri francezi", a adăugat el.

Supusă unei puternice presiuni de către aliaţi din cadrul NATO, Franţa a anunţat miercuri seara suspendarea livrării prevăzute în octombrie a primei nave de război de tip Mistral pe care a vândut-o Rusiei, evocând ca justificare criza din Ucraina.

În faţa situaţiei din această ţară – considerată "gravă" – "preşedintele Republicii a constatat că, în pofida perspectivei unui armistiţiu care rămâne să fie confirmat şi să fie pus în aplicare, condiţiile ca Franţa să autorizeze livrarea" către Rusia a "primului BPC (bastiment de proiecţie şi comandament) nu sunt întrunite până în prezent", a anunţat preşedinţia într-un comunicat.

Cele mai citite

Stațiunea MAMAIA, cea mai bună stațiune de pe litoral. Premiu special la Gala Destinația Anului 2024

Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de Mihai Barsan, Președintele Consiliului...

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă