11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialReacția Rusiei după anunțul Franței că nu va livra nava de război...

Reacția Rusiei după anunțul Franței că nu va livra nava de război Mistral

Decizia Franţei de a suspenda livrarea primei nave de război de tip Mistral Rusiei, din cauza crizei din Ucraina, nu reprezintă o tragedie pentru Moscova, a dat asigurări miercuri Ministerul rus al Apărării, relatează Mediafax.

"Refuzul acestui contract nu va fi o tragedie, pentru noi, în planul reînarmării", a declarat Iuri Borisov, un adjunct al ministrului rus al Apărării, pentru agenţia oficială Itar-Tass.

Acest lucru, "în pofida faptului că este, în mod evident, neplăcut şi creează unele tensiuni în relaţiile cu colegii noştri francezi", a adăugat el.

Supusă unei puternice presiuni de către aliaţi din cadrul NATO, Franţa a anunţat miercuri seara suspendarea livrării prevăzute în octombrie a primei nave de război de tip Mistral pe care a vândut-o Rusiei, evocând ca justificare criza din Ucraina.

În faţa situaţiei din această ţară – considerată "gravă" – "preşedintele Republicii a constatat că, în pofida perspectivei unui armistiţiu care rămâne să fie confirmat şi să fie pus în aplicare, condiţiile ca Franţa să autorizeze livrarea" către Rusia a "primului BPC (bastiment de proiecţie şi comandament) nu sunt întrunite până în prezent", a anunţat preşedinţia într-un comunicat.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă