28.3 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialUn bloc de cinci etaje a luat FOC. Locatarii au fost...

Un bloc de cinci etaje a luat FOC. Locatarii au fost EVACUAŢI. Pompierii au folosit o DRONĂ

UPDATE: Vineri seară, în jurul orei 22,30, incendiul a fost stins. Unul dintre ofiţerii de pompieri care a ajuns printre primii la locul intervenţiei a fost transportat la spital, întrucât a suferit o intoxicaţie cu fum.

Dintre locatarii blocului, un bărbat de aproximativ 80 de ani, imobilizat, a fost scos din clădire de pompieri. Totodată, o femeie de aproximativ 50 de ani, care a suferit un atac de panică, a primit îngrijiri de la un echipaj SMURD.

 

Un bloc de locuinţe din cartierul Titan, aflat în sectorul 3 al Capitalei, a luat foc.

Este vorba de o clădire nouă, cu 49 de apartamente, dispuse pe cinci etaje, ultimul fiind o mansardă. Toţi locatarii au fost evacuaţi.

Pompierii încearcă acum să evite extinderea focului spre clădirile vecine, cea mai apropiată fiind la numai 5 – 6 metri distanţă.

Cel puţin 15 autospeciale de pompieri sunt acum la locul intervenţiei. De asemenea, pompierii folosesc şi o dronă, pentru a culege imagini de deasupra blocului.

Se pare că incendiul a pornit de la un scurt-circuit la un aparat de aer condiţionat, instalat în mansardă.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Aderarea totală a României și Bulgariei în Schengen, prioritate la nivel declarativ, dar absentă din planul Ungariei     

Ungaria, care preia președinția Consiliului UE la 1 iulie, a promis că va lucra pentru intrarea Bulgariei și României în Schengen, aceasta fiind una...

Probleme în zona Balcanilor. Pană masivă de curent

O pană de curent majoră a afectat vineri Muntenegru, Bosnia, Albania și cea mai mare parte a coastei Croației, perturbând activitățile comerciale, scrie Reuters. Oamenii...

Cine este Rareș Hopincă, învingătorul de la sectorul 2?

Sectoarele 2,3 și 4, partea de est a Bucureștiului, poetic denumite scutul de răsărit, vor fi conduse de Rareș Hopincă, Robert Negoiță și Daniel...
Ultima oră
Pe aceeași temă