15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialErdogan, nemulțumit de decizia Curții Constituționale privind Twitter

Erdogan, nemulțumit de decizia Curții Constituționale privind Twitter

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a criticat, vineri, decizia Curţii Constituţionale, care a apreciat drept ilegală blocarea Twitter şi a obligat astfel Guvernul să renunţe la măsura vizând reţeaua de socializare, relatează AFP, preluată de Mediafax.

"Trebuie, desigur, să punem în aplicare deciziile Curţii Constituţionale, dar eu nu o respect. Nu respect această decizie", a declarat premierul Erdogan înainte de plecarea într-o vizită în Azerbaidjan.

Premierul turc a apreciat, de asemenea, că decizia Curţii încalcă "valorile naţionale" ale ţării. "Valorile naţionale, morale, au fost încălcate", a apreciat el, adăugând că "insultele vizându-l pe premier şi miniştri din Guvern au fost evidente".

Cea mai înaltă instanţă juridică turcă a apreciat într-o decizie publicată miercuri că interzicerea reţelei de socializare Twitter încalcă libertatea de exprimare şi a ordonat deblocarea imediată.

Accesul la reţeaua Twitter a fost blocat în noaptea de 20 spre 21 martie, din ordinele premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe Internet a unor acuzaţii de corupţie împotriva sa, în perspectiva alegerilor municipale desfăşurate la 30 martie.

Decizia a fost criticată dur atât în Turcia, cât şi la Washington şi Bruxelles, care au denunţat derivele autoritariste ale autorităţilor de la Ankara.

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă