14.9 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialMarina Regală britanică s-a alăturat operațiunilor de căutare a avionului Boeing 777

Marina Regală britanică s-a alăturat operațiunilor de căutare a avionului Boeing 777

Un submarin al Marinei Regale Britanice s-a alăturat miercuri operațiunilor de căutare din Oceanul Indian a avionului dispărut pe 8 martie cu 239 de persoane la bord, informează Mediafax.

Submarinul HMS Tireless a sosit în zona căutărilor pentru a "contribui la eforturile de localizare a avionului datorită capacităților sale avansate de căutare sub apă", a anunțat Marina Regală.

O navă britanică, HMS Echo, urmează de asemenea să sosească în zonă pentru a însoți nava Marinei australiene, Ocean Shield, care a părăsit portul Perth (vestul Australiei) luni seara şi are la bord o sondă de 35 de kilograme ataşată la capătul unui cablu pentru a capta undele sonore ale cutiei negre a avionului dispărut.

Nava Ocean Shield urmează să sosească la sfârşitul săptămânii în zona din sudul Oceanului Indian unde au fost descoperite posibile resturi ale avionului.

Operațiunile de căutare a avionului malaysian acoperă o suprafață maritimă de 319.000 kilometri pătraţi.

Premierul malaysian, Najib Razak, care urma să sosească miercuri seara la Perth pentru a se întâlni cu omologul său australian, Tony Abbott, şi cu coordonatorul operațiunilor de căutare, Angus Houston, fost comandant al armatei australiene, a declarat că ţara sa conduce "cele mai complexe şi dificile operaţiuni de căutare văzute vreodată".

Şeful poliţiei malaysiene, Khalid Abu Bakar, a anunţat că ancheta efectuată de serviciile sale nu a ajuns până în prezent la niciun rezultat.

"S-ar putea să nu cunoaştem niciodată cauza acestui eveniment", a admis el.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care trebuia să asigure un zbor între Kuala Lumpur şi Beijing a dispărut pe 8 martie de pe ecranele radarelor cu 239 de persoane la bord.

Autorităţile malaysiene au fost criticate pentru felul în care au gestionat operaţiunile de căutare a avionului, fiind acuzate de incompetenţă şi chiar de faptul că ar vrea să ascundă adevărul.

Este absolut "fundamental" să descoperim resturile aparatului de zbor, "singura speranţă de a găsi avionul la fundul oceanului", a spus premierul malaysian.

Căutările în Oceanul Indian continuă, autorităţile sperând să intre în posesia cutiei negre a avionului, care conţine datele înregistrate pe parcursul zborului şi ar permite stabilirea cauzelor accidentului.

Cele mai citite

Remiză spectaculoasă între Bologna și Juventus! „Bătrâna Doamna” a revenit de la 0-3

Bologna şi Juventus Torino au oferit cel mai spectaculos meci al etapei a 37-a din Serie A, după ce au remizat, scor 3-3. Bologna...

Cine este pădurarul „garantat” de baronul Gheorghe Flutur care va conduce APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va avea din această săptămână un nou director general în persoana unui silvicultor, fost deputat...

Toni Kroos pune ghetele în cui. “Gata cu Real, gata cu fotbalul”

Legendarul Toni Kroos a făcut marele anunț. Mijlocașul Realului se retrage din fotbal, după EURO 2024, potrivit spuselor sale. Fotbalistul german Toni Kroos, în vârstă...
Ultima oră
Pe aceeași temă