13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialEcologiştii refuză să participe la formarea Guvernului Valls (SURSE)

Ecologiştii refuză să participe la formarea Guvernului Valls (SURSE)

Europe Ecologie-Les Verts a anunţat marţi că refuză să participe la formarea noului Guvern condus de socialistul Manuel Valls, fragilizând astfel majoritatea de stânga din Franţa, informează Mediafax.

"În pofida propunerilor făcute de Manuel Valls, nu sunt întrunite condiţiile pentru ca Europe Ecologie-Les Verts să participe la guvernare", a declarat secretara naţională a partidului, Emmanuelle Cosse.

"Vom fi parteneri vigilenţi şi prezenţi pentru ca această tranziţie să se concretizeze în măsuri de amploare", a adăugat ea.

Noul premier francez Manuel Valls, un susţinător al social-liberalismului, nominalizat de urgenţă în urma derutei de după alegerile municipale, a preluat funcţia marţi după-amiaza, afirmându-şi voinţa de a "continua şi amplifica" eforturile predecesorului său, Jean-Marc Ayrault.

Ecologiştii, cărora le place prea puţin profilul de "socialist de dreapta" al lui Valls, au avertizat că nu vor intra în Guvern în cazul în care solicitarea lor de schimbare a direcţiei politice nu este luată în considerare. Manuel Valls a avut numeroase divergenţe cu ecologiştii în abordarea problemelor de securitate şi de imigraţie, în special pe tema expulzării romilor.

Absenţa miniştrilor ecologişti ar fragiliza poziţia majorităţii de stânga create în 2012, după înfrângerea lui Nicolas Sarkozy, şi ar deschide un nou front de contestare a şefului statului.

Cele mai citite

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă