12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialEcologiştii refuză să participe la formarea Guvernului Valls (SURSE)

Ecologiştii refuză să participe la formarea Guvernului Valls (SURSE)

Europe Ecologie-Les Verts a anunţat marţi că refuză să participe la formarea noului Guvern condus de socialistul Manuel Valls, fragilizând astfel majoritatea de stânga din Franţa, informează Mediafax.

"În pofida propunerilor făcute de Manuel Valls, nu sunt întrunite condiţiile pentru ca Europe Ecologie-Les Verts să participe la guvernare", a declarat secretara naţională a partidului, Emmanuelle Cosse.

"Vom fi parteneri vigilenţi şi prezenţi pentru ca această tranziţie să se concretizeze în măsuri de amploare", a adăugat ea.

Noul premier francez Manuel Valls, un susţinător al social-liberalismului, nominalizat de urgenţă în urma derutei de după alegerile municipale, a preluat funcţia marţi după-amiaza, afirmându-şi voinţa de a "continua şi amplifica" eforturile predecesorului său, Jean-Marc Ayrault.

Ecologiştii, cărora le place prea puţin profilul de "socialist de dreapta" al lui Valls, au avertizat că nu vor intra în Guvern în cazul în care solicitarea lor de schimbare a direcţiei politice nu este luată în considerare. Manuel Valls a avut numeroase divergenţe cu ecologiştii în abordarea problemelor de securitate şi de imigraţie, în special pe tema expulzării romilor.

Absenţa miniştrilor ecologişti ar fragiliza poziţia majorităţii de stânga create în 2012, după înfrângerea lui Nicolas Sarkozy, şi ar deschide un nou front de contestare a şefului statului.

Cele mai citite

David Beckham a împlinit 49 de ani. Mesajul fetelor de la Spice Girls

David Beckham a împlinit 49 de ani și a primit felicitări din partea celor dragi, inclusiv din partea Spice Girls, trupă din care a...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Verzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Bruxelles, 3 mai 2024 - Verzii Europeni s-au adunat astăzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul "Alege Curajul". Candidații principali Terry Reintke și Bas...
Ultima oră
Pe aceeași temă