12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportPonta: PDL şi PMP s-au făcut de râs

Ponta: PDL şi PMP s-au făcut de râs

Premierul Victor Ponta a declarat că Partidul Democrat Liberal şi Partidul Mişcarea Populară s-au făcut de râs prin contestaţia pe care au depus-o la Curtea Constituţională legată de învestirea noului Guvern.

Curtea Constituţională a decis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, să respingă contestaţia PDL şi PMP pe tema învestirii Guvernului Ponta III. Judecătorii au considerat că această contestaţie este inadmisibilă deoarece făcea referire la acordul politic între USD şi UDMR, ceea ce nu intră în competenţa CCR.

Citeşte şi: PDL va respecta decizia CCR privind investirea Guvernului

“Nu a fost un vot pentru Guvern, ci pentru ceea ce scrie în Constituţie. Domnul Blaga şi doamna Udrea nu înţeleg acestu lucru. PDL şi PMP s-au făcut de râs”, a declarat Victor Ponta. 

PDL a reclamat că acordul politic şi acordul de guvernare încheiat între USD şi UDMR aduc modificări programului de guvernare, iar documentul nu a fost înaintat pentru a obţine girul Parlamentului. Cu toate acestea, USD nu are în prezent vreo calitate juridică şi, implicit, acordurile semnate cu UDMR nu au o valoare juridică, ci una politică.

Citeşte şi: Udrea: PMP atacă la CCR orice lege care permite arborarea steagurilor secuilor

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă