24.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialObama speră că acordul cu Afganistanul va fi semnat în 2014

Obama speră că acordul cu Afganistanul va fi semnat în 2014

Obama, i-a transmis omologului său afgan, Hamid Karzai, că trupele americane probabil vor fi retrase din Afganistan anul acesta, subliniind că semnarea unui acord bilateral de securitate rămâne posibilă, conform Mediafax.

“Preşedintele Obama a cerut Pentagonului să elaboreze planuri pentru retragerea trupelor la sfârşitul acestui an”, precizează Casa Albă.

Hamid Karzai a refuzat semnarea acordului bilateral cu Statele Unite, dar Casa Albă a sugerat că documentul ar putea fi semnat de succesorul actualului preşedinte afgan.

“Preşedintele Obama i-a spus domnului Hamid Karzai că, în contextul refuzului de semnare a acordului de securitate, Statele Unite vor lua măsuri suplimentare pentru o retragere totală a trupelor”, adaugă Casa Albă.

Retragerea tuturor militarilor americani ar amplifica riscul instabilităţii în Afganistan, la 13 ani după intervenţia militară americană declanşată după atentatele din septembrie 2001.

Cele mai citite

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...

Un belgian va antrena în Bavaria. Kompany a preluat-o pe Bayern Munchen

Fostul internațional belgian Vincent Kompany, care în acest sezon a retrogradat din Premier League cu Burnley, a fost instalat în funcția de antrenor principal...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 30 mai 2024, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 24/2023 pentru completarea art....
Ultima oră
Pe aceeași temă