19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBNR ar putea reduce dobânda de politică monetară la 3,5%

BNR ar putea reduce dobânda de politică monetară la 3,5%

Banca Naţională a României ar putea reduce dobânda de politică monetară la 3,5% la următoarea şedinţă a CA din 4 februarie. Aceasta este părerea membrilor Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România care au aprticipat la un sondaj intern.

Aceasta ar putea fi ultima reducere a dobânzii într-un ciclu de relaxare a politicii monetare care a început în iulie 2013. Prognozele pentru decembrie 2014 variază între un minim de 3% şi un maxim de 4%.

Citeşte şi: Dobânzile la lei descurajează economisirea. Care sunt alternativele?

Rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi menţinute la 12% în luna februarie şi reduse la 10% până la sfârşitul anului. Estimările pentru decembrie 2014 variază între un minim de 5% şi un maxim de 12%.

Rezervele minime obligatorii pentru pasivele în valută ar putea fi menţinute la 18% în luna februarie şi reduse la 15% până la finalul anului. Estimările pentru decembrie 2014 variază între un minim de 10% şi un maxim de 18%.

Cele mai citite

Detergenții naturali în comparație cu cei clasici, pot fi la fel de eficienți?

Este interesant de observat cum a crescut în ultimul timp interesul pentru produsele organice de...

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...

Locuitorii unui cartier din sectorul 1, sinistrați, după căderea unui copac

Un copac a căzut pe drumul de acces către cartierul Greenfield din sectorul 1 al Capitalei, locuitorii fiind sinistrați. Arborele căzut a blocat complet drumul...
Ultima oră
Pe aceeași temă