20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSportBăsescu s-a întâlnit cu şeful MI6. Cei doi au discutat despre combaterea...

Băsescu s-a întâlnit cu şeful MI6. Cei doi au discutat despre combaterea terorismului

UPDATE. Preşedintele Băsescu şi John Sawers, şeful MI6, au discutat, joi, despre cooperarea dintre instituţiile de securitate româneşti şi britanice în combaterea terorismului, a terorismului informatic şi a altor forme de activităţi ilegale îndreptate împotriva cetăţenilor şi a statelor membre ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

”Domnul John Sawers a mulţumit pentru excelenta colaborare dintre structurile de securitate din România şi MI6. De asemenea, domnulJohn Sawers a spus că parteneriatul cu comunitatea de informaţii din România este unul dintre cele mai bune pe care le are Marea Britanie şi că, în ultima perioadă, ţara noastră şi-a câştigat renumele de a fi un important aliat al NATO”, mai arată sursa citată.

—-

Traian Băsescu se întâlneşte, joi, la Cotroceni, cu şeful Serviciului de Informaţii Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord – MI6, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Întâlnirea cu John Sawers va avea loc la ora 16.00.

Tot mâine, de la ora 13.00, Traian Băsescu îl primeşte la Cotroceni pe generalul Philip M. Breedlove, comandantul suprem al forţelor aliate din Europa (SACEUR).

Şeful statului s-a mai întâlnit cu şeful MI6 în 2011. La întâlnire a participat şi directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior.

Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA. Întâlnirea a avut loc la București, la sediul...

Turcia, accesibilă numai cu buletinul, va fi destinația vedetă a verii

Paralela45 se așteaptă la o creștere de 8% a numărului turiștilor săi pe zboruri charter și de 12% pe circuite, în acest an, odată...

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă