27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDeputat rus: Primarul Chişinăului, persona non grata în Rusia

Deputat rus: Primarul Chişinăului, persona non grata în Rusia

Un deputat rus i-a propus ministrului de Externe să-l declare persona non grata pe primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, transmite RIA Novosti, conform Mediafax.

“Îi propun ministrului rus de Externe să-l declare persona non grata pe Dorin Chirtoacă”, a spus Roman Hudiakov, miercuri, în cadrul unei intervenţii în Duma de Stat.

Citeşte şi: Un deputat rus vrea mai multe trupe de la Moscova în Transnistria

Deputatul rus a precizat că primarul Chişinăului ar fi interzis săptămâna trecută desfăşurarea unor manifestaţii de Ziua Victoriei.

“Anterior, acest primar inadecvat a propus redenumirea Zilei Victoriei în Ziua Durerii”, a declarat Hudiakov.

Astfel de acţiuni sunt rezultatul unei politici active a României de a angaja Republica Moldova în sfera sa de influenţă, a subliniat el.

Citeşte şi: Primar Chişinău: Reîntregirea neamului nostru devine obiectivul secolului XXI

Recent, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a semnat o dispoziţie prin care, anual, în 9 mai, în Piaţa Mării Adunări Naţionale din capitala Republicii Moldova va fi marcată Ziua Europei, iar manifestaţiile dedicate Zilei Victoriei vor avea loc la Memorialul “Eternitate”.

Cele mai citite

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă