20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSportPonta: Răspunderea pe descentralizare, până în 20 noiembrie

Ponta: Răspunderea pe descentralizare, până în 20 noiembrie

Executivul îşi va asuma răspunderea asupra proiectului de lege privind descentralizarea până în 20 noiembrie, a anunţat premierul Victor Ponta, conform Mediafax.

Întrebat de ce s-a luat această decizie în condiţiile în care vicepremierul Liviu Dragnea anunţase că angajarea răspunderii va implica pe lângă descentralizare şi modificarea legii administraţiei publice şi a legii funcţionarului public, Ponta a invocat existenţa unei decizii a Curţii Constituţionale care prevede că angajarea se face pe o lege.

Citeşte şi: Iohannis, despre descentralizare: O găluşcă mare, se înghite greu

Ponta a mai spus că Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul descentralizării până în data de 20 noiembrie cel mai târziu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că “în jur de 15 noiembrie” Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea descentralizării, astfel încât bugetul pentru 2014 să fie construit ţinându-se cont de finanţarea structurilor care trec de la ministere la autorităţile locale.

Citeşte şi: PSD şi PNL joacă şah în Parlament

Ponta a anunţat, recent, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

Ulterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea ar susţine proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale privind descentralizarea, cu unele modificări, mai ales referitoare la buget.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă