26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUn atac rusesc a făcut cel puțin doi morți și 18 răniți...

Un atac rusesc a făcut cel puțin doi morți și 18 răniți la Harkov

Sunt cel puţin doi morți şi 18 răniți sâmbătă într-un bombardament rusesc asupra oraşului Harkov în nord-estul Ucrainei, vizat cu regularitate de astfel de atacuri, au anunţat responsabili locali, potrivit english.alarabiya.net.

La începutul lunii mai, Rusia a lansat o ofensivă terestră surpriză în regiunea de graniţă Harkov, iar luptele acolo sunt în continuare violente, dar trupele ucrainene au reuşit în acel sector să stabilizeze frontul.

Primarul Harkovului, Ihor Terekhov, a declarat că cel puţin patru explozii au fost auzite într-o zonă rezidenţială a oraşului sâmbătă după-amiază. Armata rusă pare să fi folosit în acest atac bombe ghidate cu planare, lansate de avioanele ruseşti de la o distanţă de circa 70 de kilometri de ţintă.

Rusia nu a precizat deocamdată care a fost ţinta acestui atac, ce survine după un nou bombardament cu rachete şi drone pe care l-a efectuat în cursul nopţii asupra unor obiective energetice şi militare ucrainene, în regiunile Zaporojie şi Liov.

Zelenski face reproșuri partenerilor internaționali după atacul rusesc asupra Harkovului care a ucis șase persoane

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat joi un dublu atac rusesc cu 15 rachete asupra localităţii Liubotin şi a oraşului Harkov, în urma căruia, potrivit primelor informaţii, au fost ucise cel puţin şase persoane, relatează EFE, potrivit agerpres.ro.

“Teroriştii ruşi au profitat de faptul că Ucraina nu dispune încă de o apărare antiaeriană suficientă şi nu are o capacitate solidă de a distruge lansatoarele teroriştilor chiar acolo unde se află acestea: lângă graniţele noastre”, a scris Zelenski pe Telegram, calificând atacul drept “extrem de brutal”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă