37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialÎn două județe bisericile vor sta deschise toată ziua pe timpul caniculei

În două județe bisericile vor sta deschise toată ziua pe timpul caniculei

Episcopia Hușilor a anunțat că toate ”bisericile din mediul urban să fie deschise, pe tot parcursul zilei”, pentru ca oamenii să aibă unde să se poată adăposti de caniculă și să bea puțină apă, potrivit Pro Tv.

”Întrucât, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în zilele care urmează, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, care pot afecta populația, în special pe cei aflați în situații de risc medical. Astfel, cei care vor avea nevoie se vor putea adăposti de căldură, în interiorul lăcașelor de cult, și vor avea la dispoziție apă potabilă”, a transmis Episcopia Hușilor.

Aceeași decizie a fost luată și de către Arhiepiscopia Râmnicului, conform Basilica.

Și bisericile din Vâlcea vor fi deschise pe timpul caniculei

„Arhiepiscopia Râmnicului a hotărât ca parohiile să ofere tot sprijinul necesar persoanelor aflate în situații dificile din cauza căldurii.

Întrucât meteorologii au emis mai multe avertizări de caniculă și disconfort termic ridicat, care afectează sever populația, parohiile vin în întâmpinarea oamenilor, punându-le la dispoziție spațiul ocrotitor al bisericilor.

Lăcașurile de cult din Arhiepiscopia Râmnicului (județul Vâlcea) vor fi deschise toată ziua, iar reprezentanții parohiilor vor oferi apă și primul ajutor tuturor trecătorilor aflați în situații dificile din cauza căldurii”, a transmis agenția de presă a Patriarhiei Române.

Weekend cu caniculă, în aproape toată țara

Peste trei sferturi din ţară se va afla, vineri, sâmbătă şi duminică, sub avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de căldură, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, vineri, 21 iunie, Codul galben de caniculă se va menţine în Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi, local, în Crişana, Oltenia şi Muntenia, unde temperaturile maxime se vor situa în general între 31 şi 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă