36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialNicușor Dan anunță că montează peste 30 de cișmele noi în București

Nicușor Dan anunță că montează peste 30 de cișmele noi în București

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că 30 de cişmele noi, prevăzute cu adăpătoare pentru animale, sunt amplasate în aceste zile în parcurile administrate de PMB.

Au fost instalate deja zece astfel de cişmele, iar pe parcursul săptămânii viitoare vor fi montate alte 20.

„Amplasăm 30 de cişmele noi, moderne, prevăzute cu adăpătoare pentru animale, în parcurile pe care le administrăm. Până acum, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a montat deja 10 astfel de cişmele în Cişmigiu, Herăstrău şi Tineretului, restul de 20 vor fi montate săptămâna viitoare în parcurile Herăstrău, Izvor, Floreasca, Circului şi Carol”, a scris edilul, sâmbătă, pe Facebook.

De asemenea, în parcurile ALPAB sunt funcţionale alte 28 de cişmele instalate în anii precedenţi.

„Pe lângă cişmelele din parcuri, sunt instalate peste 100 de cişmele administrate de Apa Nova în toate zonele aglomerate din oraş, pe artere principale, în intersecţii intens circulate, în pieţe, în proximitatea spitalelor, a lăcaşelor de cult, în cimitire. Apa de la toate aceste cişmele este potabilă”, menţionează Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea de termoficare, achiziţionarea a 250 de noi tramvaie şi panouri digitale în 968 de staţii STB.

“Vom ajunge în 2028 ca jumătate din reţeaua principală de termoficare să fie înlocuită, iar proiectele în curs vizează partea cea mai afectată a reţelei. Există finanţare şi contracte de execuţie semnate pentru mare parte din lungimea vizată”, a precizat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PMB.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă