19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialStudiu: De ce trăiesc japonezii mai mult decât restul oamenilor

Studiu: De ce trăiesc japonezii mai mult decât restul oamenilor

Speranţa mare de viaţă de care se bucură locuitorii Japoniei este datorată în mare parte regimului sănătos adoptat de populaţie, relevă un nou studiu, citat de The Independent.

Populaţia de pe insulă, care are una dintre cele mai reduse rate a mortalităţii din lume, are un regim alimentar bogat în anumiţi carbohidraţi, legume, fructe, peşte şi carne.

Regimul lor alimentar are un conţinut redus de grăsimi saturate şi alimente procesate, dar este bogat în carbohidraţi obţinuţi din orez şi legume.

Guvernul japonez a realizat, în 2005, un ghid de alimentaţie pentru populaţie. Cu un deceniu mai târziu, cercetătorii de la Centrul Naţional de Sănătate din Tokyo au analizat modul în care respectarea acestui ghid a afectat rata de mortalitate a ţării. Ei au constatat că la persoanele care au urmat întru totul indicaţiile din ghid, această rată a scăzut cu 15%. Aceşti oameni au un risc redus de boli cerebrovasculare: un termen folosit pentru a descrie afecţiunile cauzate de probleme în alimentarea creierului cu sânge.

Studiul a concluzionat că un consum echilibrat de făinoase, legume, fructe, carne, peşte, ouă, produse din soia, produse lactate, dulciuri şi băuturi alcoolice poate contribui la longevitate prin reducerea riscului de a contracta diverse boli, în special cardiovasculare.

Specialistul cardiovascular James DiNicolantonio, de la Institutul Medical St.Luke, a declarat pentru Huffington Post: „Am putea învăţa foarte multe de la japonezi despre cum să fii sănătos, iar în cele din urmă totul se poate reduce la mănâncă săntos şi fă exerciţii”. El a adăugat că este deosebit de important ca regimul alimentar să combine hrană de înaltă calitate cu un conţinut redus de grăsimi saturate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă