32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialDirectorul spitalului din Tecuci a fost plasat sub control judiciar

Directorul spitalului din Tecuci a fost plasat sub control judiciar

Directorul Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, Teodor Negru, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile pentru suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie, a anunțat, miercuri, Direcţia Naţională Anticorupţie. 

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de Negru Teodor, la data faptelor director al Spitalului Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, pentru suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie. Faţă de persoana sus menţionată s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2016. Între obligaţiile impuse figurează aceea de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent şi obligaţia de a nu comunica, pe nicio cale, cu anumite persoane", precizează DNA.

Primarul municipiului Tecuci, Daniel Gerhardt Ţuchel, care este şi preşedinte al organizaţiei municipale PNL Tecuci, i-a cerut lui Teodor Negru demisia din funcţia de director şi din PNL. 

"În urma informaţiilor publice apărute cu privire la domnul Negru Teodor, asupra căruia planează suspiciunea de corupţie, i-am solicitat acestuia demisia din funcţia de manager al Spitalului "Anton Cincu", cât şi din calitatea de membru de partid, până la clarificarea situaţiei juridice. Domnul Negru Teodor a fost de acord să-şi prezinte demisiile solicitate. Conducerea PNL Tecuci se delimitează fără echivoc de persoane care desfăşoară activităţi care contravin legii", a postat Daniel Ţuchel, pe pagina lui de Facebook. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Greco-catolicii din București celebrează duminică zece ani de la întemeierea episcopiei

Duminică, 2 iunie 2024, de la orele 10, la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” (str. Polonă 50), Eparhia Greco-Catolică de București celebrează zece...

Un fost ofițer sancționat de SUA s-a înscris în cursa pentru președinția Iranului

Fostul comandant al Gardienilor Revoluției, sancționat de SUA, Vahid Haghanian, se numără printre candidații care s-au înregistrat în cursa pentru președinția Iranului, după ce...

Guvernul Ciolacu Prelungește Plafonarea Prețurilor la Energie până în 2025

Protecția Consumatorilor Români În Fața Volatilității Pieței Energetice Creșterea prețurilor la energie a fost una dintre principalele cauze ale inflației în multe țări. România a...
Ultima oră
Pe aceeași temă