16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialFamilia arhitectei Anca Petrescu, proiectanta Casei Poporului, acuză medicii pentru moartea acesteia

Familia arhitectei Anca Petrescu, proiectanta Casei Poporului, acuză medicii pentru moartea acesteia

Peste 60 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Timişoara au fost audiate în ultimele zile la Poliţia Timiş, în calitate de martori, asupra cazului fostei paciente Anca Petrescu – arhitecta Casei Poporului, informează Agerpres.


‘Cazul este instrumentat de Parchetul Judecătoriei Sector 1 Bucureşti, dar Poliţia Timiş este comisie rogatorie şi audiază cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Timişoara eşalonat, pe parcursul mai multor zile, inclusiv săptămâna viitoare vor mai fi audieri’, au declarat, vineri, surse judiciare. 

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, conf. dr. Marius Craina, a precizat, la rândul său, că a aflat că sunt zeci de medici, asistente şi infirmiere audiaţi în cauză. 

‘Nu ştiu cine sunt cei audiaţi, am aflat că au fost deja la Poliţie şi au dat declaraţii mai multe zeci de cadre medicale de la noi, mai ales de la ATI’, a confirmat Craina.

Arhitecta Anca Petrescu a fost internată la Spitalul Judeţean Timişoara în vara anului 2013, în urma unui accident rutier suferit pe raza judeţului Timiş. La câteva luni după externare, pacienta a decedat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, în urma unei presupuse infecţii intraspitaliceşti. 

Familia arhitectei a acuzat de malpraxis medicii care au îngrijit-o pe Anca Petrescu. 

Medicii timişoreni au susţinut că nu sunt vinovaţi pentru decesul prematur al acesteia şi că din spitalul lor pacienta a plecat ‘pe picioarele ei’. Mai mult decât atât, directorul unităţii spitaliceşti de atunci, Iulius Jugănaru, afirma că familia arhitectei le-a mulţumit medicilor timişoreni că au salvat-o, iar după decesul acesteia şi-au exprimat regretul că au cerut transferarea ei într-un spital din Capitală. 

‘Noi am tratat-o pe Anca Petrescu, nu am omorât-o. (…). Medicii de aici au salvat-o dintr-un accident cumplit, în urma căruia a avut nevoie de multe zile pentru a-şi reveni. Familia doamnei arhitect a solicitat, apoi, transferarea pacientei la Bucureşti, pentru a fi mai aproape de casă. A plecat de la noi cu o uşoară infecţie de plagă, care prin administrarea unui tratament corect cu antibiotice nu ridica absolut nicio problemă. În rest, femeia a plecat pe picioarele ei de la noi. Dacă ar fi contactat la noi vreo infecţie nosocomială, starea ei de sănătate nu i-ar fi permis transferul’, declara pentru AGERPRES medicul Iulius Jugănaru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă