19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialGenocidul de la Srebrenica. Karadzic, condamnat la 40 de ani de închisoare,...

Genocidul de la Srebrenica. Karadzic, condamnat la 40 de ani de închisoare, contestă decizia magistraților

Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzic, condamanat la 40 de ani de închisoare pentru genocid, susține că procesul său a fost „pus în scenă”. Astfel, el a contestat condamnarea sa, potrivit Agerpres.

În documente transmite agenţiei France Presse, Radovan Karadzic citează 50 de motive de apel în faţa Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie. 

El susţine că a fost victima „unui proces politic pus în scenă pentru a confirma diabolizarea poporului sârb din Bosnia şi a lui însuşi”, a afirmat, într-un comunicat, avocatul său, Peter Robinson. 

Citește și: Fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, primește 40 de ani de închisoare

Fostul lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, a fost condamnat la sfârşitul lunii martie de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) la 40 de ani de închisoare pentru genocid şi crime împotriva umanităţii în timpul războiului din Bosnia. 

El a fost găsit vinovat de genocid pentru masacrarea a aproape 8.000 de bărbaţi şi băieţi musulmani la Srebrenica în iulie 1995, cel mai sângeros masacru comis în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Citește și:  Ratko Mladici, mărturie în procesul lui Radovan Karadzici, împotriva voinţei sale

 

Cele mai citite

Gheorghe Flutur, confundat de suceveni cu Gigi Molie

Ilustrație: Marian Avramescu Gheorghe Flutur a stat prea mulți ani, cu toate trențele sale, la conducerea Consiliului Judeațean Suceava, încât moldovenii, matrafoxați de campania...

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...

Alexandru Roşca (CSC Şelimbăr) a semnat cu Dinamo

Echipa de fotbal Dinamo București a făcut public un transfer important, aducând în lotul său pe portarul Alexandru Roșca. Acesta a fost achiziționat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă