12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Somon Teriyaki

Reţeta zilei: Somon Teriyaki

Teriyaki este o metodă japoneză de frigere a cărnii. Când este aproape gata, aceasta se unge cu un sos special, căpătând un fel de “glazură”. Somonul este deosebit de delicios pregătit prin această metodă.

INGREDIENTE:

  • patru felii de somon
  • 150 ml sos de soia
  • 150 ml mirin
  • 50 ml sake
  • o lingură de zahăr
  • ulei
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Amestecă sosul de soia, mirinul şi sake-ul cu zahărul. Pune compoziţia într-o oală la foc mic, amestecând continuu. Lasă la fiert cam 20 de minute, până când lichidul se reduce la o treime din cantitate şi devine siropos.

Unge feliile de somon cu puţin ulei şi presară-le cu puţină sare. Pune-le la grătar, la 15 cm de jar. Când partea de deasupra devine uşor albicioasă, întoarce feliile. După cam două minute, unge deasupra cu sos şi întoarce iar feliile. După încă două minute, unge iar cu sos şi întoarce din nou feliile. Repetă procedura de 3-4 ori. Ai grijă ca sosul să nu fie nici prea gros, dar nici apos.

Poftă bună!

 

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă