16.7 C
București
vineri, 11 octombrie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Somon Teriyaki

Reţeta zilei: Somon Teriyaki

Teriyaki este o metodă japoneză de frigere a cărnii. Când este aproape gata, aceasta se unge cu un sos special, căpătând un fel de “glazură”. Somonul este deosebit de delicios pregătit prin această metodă.

INGREDIENTE:

  • patru felii de somon
  • 150 ml sos de soia
  • 150 ml mirin
  • 50 ml sake
  • o lingură de zahăr
  • ulei
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Amestecă sosul de soia, mirinul şi sake-ul cu zahărul. Pune compoziţia într-o oală la foc mic, amestecând continuu. Lasă la fiert cam 20 de minute, până când lichidul se reduce la o treime din cantitate şi devine siropos.

Unge feliile de somon cu puţin ulei şi presară-le cu puţină sare. Pune-le la grătar, la 15 cm de jar. Când partea de deasupra devine uşor albicioasă, întoarce feliile. După cam două minute, unge deasupra cu sos şi întoarce iar feliile. După încă două minute, unge iar cu sos şi întoarce din nou feliile. Repetă procedura de 3-4 ori. Ai grijă ca sosul să nu fie nici prea gros, dar nici apos.

Poftă bună!

 

Cele mai citite

Principele Radu al României este în vizită în Polonia

În zilele de joi, 10 octombrie, și vineri, 11 octombrie 2024, Alteța Sa Regală Principele Radu se află într-o vizită în Republica Polonă, în...

Categoria Fugi d-acia

Ion Iliescu, fost președinte al României despre celebrul lui zâmbet: „Am un zâmbet de Dacie”. Source link

Inflația anuală a scăzut la 4,6% în septembrie. Creșteri semnificative la servicii și produse alimentare

Inflația anuală a înregistrat o scădere în luna septembrie, ajungând la 4,6%, comparativ cu 5,1% în luna august, potrivit datelor furnizate de Institutul Național...
Ultima oră
Pe aceeași temă