17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Somon Teriyaki

Reţeta zilei: Somon Teriyaki

Teriyaki este o metodă japoneză de frigere a cărnii. Când este aproape gata, aceasta se unge cu un sos special, căpătând un fel de “glazură”. Somonul este deosebit de delicios pregătit prin această metodă.

INGREDIENTE:

  • patru felii de somon
  • 150 ml sos de soia
  • 150 ml mirin
  • 50 ml sake
  • o lingură de zahăr
  • ulei
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Amestecă sosul de soia, mirinul şi sake-ul cu zahărul. Pune compoziţia într-o oală la foc mic, amestecând continuu. Lasă la fiert cam 20 de minute, până când lichidul se reduce la o treime din cantitate şi devine siropos.

Unge feliile de somon cu puţin ulei şi presară-le cu puţină sare. Pune-le la grătar, la 15 cm de jar. Când partea de deasupra devine uşor albicioasă, întoarce feliile. După cam două minute, unge deasupra cu sos şi întoarce iar feliile. După încă două minute, unge iar cu sos şi întoarce din nou feliile. Repetă procedura de 3-4 ori. Ai grijă ca sosul să nu fie nici prea gros, dar nici apos.

Poftă bună!

 

Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă