22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele Klaus Iohannis: E inacceptabil să nu avem vinovați în dosarul Revoluției...

Președintele Klaus Iohannis: E inacceptabil să nu avem vinovați în dosarul Revoluției și al Mineriadei. Este vorba de persoane care au încălcat legea

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, că "este inacceptabil să nu avem vinovați în dosarul Revoluției, al mineriadelor" după o perioadă de timp atât de lungă de la acele evenimente, fiind vorba despre "dosare vechi, extrem de vechi".

Șeful statului a precizat că în acele evenimente s-au implicat "persoane care au încălcat legea" și care, din acest motiv, trebuie să plătească.

Iohannis a explicat că nu este vorba de o "vină istorică" în cazul persoanelor acuzate. Pe de altă parte. șeful statului a subliniat că, dacă s-au făcut erori judiciare în anchetarea acelor evenimente, erorile trebuie reparate.

Președintele Iohannis a precizat că a discutat aceste probleme și cu procurorul general al României, Augustin Lazăr.

"L-am rugat să ia toata măsurile care se pot lua pentru a introduce mai multă celeritate în exerciţiul cercetărilor. Vedeţi că avem dosare vechi, foarte vechi, mă gândesc la dosarul Revoluţiei, dosarul mineriadei. Este inacceptabil să stăm şi să nu ştim ce s-a întâmplat la Revoluţie sau la mineriade mineriadă, cine sunt oamenii vinovaţi, oamenii care au încălcat legea, pentru că nu vorbim de o vină istorică", a explicat preşedintele Iohannis.

Președintele Iohannis a făcut aceste precizări la Palatul Cotroceni, unde a ajuns cu întârziere de aproape o oră, fiind așteptat la o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri. Iohannis s-a scuzat spunând că "am fost la o întâlnire extrem de importantă, nu pot să vă spun cu cine".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Natalia Iocsak, prima femeie care a câștigat o etapă din Campionatul Național de Drift

Băimăreanca Natalia Iocsak a câștigat prima etapă din Campionatul Național de Drift, care a avut loc în weekend la Arena Națională din Capitală, devenind...

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...

Gheorghe Dincă, afirmații tulburătoare: “Pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu nu le-am omorât, ci le-am vândut!”

Gheorghe Dincă, cunoscut ca „Monstrul din Caracal”, încearcă să obțină rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare....
Ultima oră
Pe aceeași temă