32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialLiviu Pop: Există doi investitori interesaţi de preluarea Oltchim

Liviu Pop: Există doi investitori interesaţi de preluarea Oltchim

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Râmnicu Vâlcea, că există doi investitori interesaţi de cumpărarea pachetului majoritar al SC Oltchim, scrie Agerpres.

“Am venit aici pentru a linişti oamenii, pentru a cere să fie calmi, pentru a garanta că locurile de muncă nu se vor pierde şi că societatea este în linie dreaptă pentru privatizare. Privatizarea va avea loc aşa cum s-a stabilit pe 18 septembrie şi există doi investitori, al căror nume nu pot să-l dau acum, interesaţi de cumpărarea pachetului majoritar al societăţii”, a declarat Liviu Pop.

Acesta a intrat la discuţii cu directorul demisionar Constantin Roibu şi liderul de sindicat Mihai Diculoiu, urmând ca la finalul discuţiilor să facă o declaraţie de presă.

Aproximativ 400 de salariaţi ai combinatului vâlcean au protestat, miercuri, în faţa sediului societăţii, cerând soluţii pentru ca Oltchim să poată funcţiona.

“Este un protest spontan, protestul disperării. Suntem în dezastru, combinatul moare. Ieri directorul general, domnul Constantin Roibu şi-a înaintat demisia pentru că aşa se pare că i s-a cerut. Nicio promisiune de la Bucureşti nu s-a concretizat. Privatizarea nu credem că va avea vreun succes, toate semnele sunt că se grăbeşte lichidare societăţii. Nu mai avem curent, nu avem salarii de 2 luni luate”, a declarat pentru AGERPRES liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu.

Combinatul Oltchim este propus pentru privatizare pe data de 18 septembrie.

Cele mai citite

Mama lui Michelle Obama, Marian Robinson, a murit la 86 de ani

Marian Robinson, mama fostei Prime Doamne a SUA, Michelle Obama, a murit la 86 de ani, scrie BBC. Într-o declarație, familia ei a precizat că...

Robert Cazanciuc a lansat o carte despre Constituție pentru copii și tineri

Senatorul social-democrat Robert Cazanciuc şi-a exprimat speranţa, sâmbătă, la lansarea volumului său "Constituţia pentru copii şi tineri… de toate vârstele", că acesta va crea...

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova a produs o evaziune fiscală de peste 500000 de euro din vânzarea de bere

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane de lei....
Ultima oră
Pe aceeași temă