16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialLiviu Pop: Există doi investitori interesaţi de preluarea Oltchim

Liviu Pop: Există doi investitori interesaţi de preluarea Oltchim

Ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Râmnicu Vâlcea, că există doi investitori interesaţi de cumpărarea pachetului majoritar al SC Oltchim, scrie Agerpres.

“Am venit aici pentru a linişti oamenii, pentru a cere să fie calmi, pentru a garanta că locurile de muncă nu se vor pierde şi că societatea este în linie dreaptă pentru privatizare. Privatizarea va avea loc aşa cum s-a stabilit pe 18 septembrie şi există doi investitori, al căror nume nu pot să-l dau acum, interesaţi de cumpărarea pachetului majoritar al societăţii”, a declarat Liviu Pop.

Acesta a intrat la discuţii cu directorul demisionar Constantin Roibu şi liderul de sindicat Mihai Diculoiu, urmând ca la finalul discuţiilor să facă o declaraţie de presă.

Aproximativ 400 de salariaţi ai combinatului vâlcean au protestat, miercuri, în faţa sediului societăţii, cerând soluţii pentru ca Oltchim să poată funcţiona.

“Este un protest spontan, protestul disperării. Suntem în dezastru, combinatul moare. Ieri directorul general, domnul Constantin Roibu şi-a înaintat demisia pentru că aşa se pare că i s-a cerut. Nicio promisiune de la Bucureşti nu s-a concretizat. Privatizarea nu credem că va avea vreun succes, toate semnele sunt că se grăbeşte lichidare societăţii. Nu mai avem curent, nu avem salarii de 2 luni luate”, a declarat pentru AGERPRES liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu.

Combinatul Oltchim este propus pentru privatizare pe data de 18 septembrie.

Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă