16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialPonta: Pe 11 iunie, după alegerile locale, m-a sunat Băsescu şi mi-a...

Ponta: Pe 11 iunie, după alegerile locale, m-a sunat Băsescu şi mi-a spus că începe lupta cu Guvernul

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a doua zi după alegerile locale a fost sunat de preşedintele Băsescu, iar acesta, pe un ton “agresiv”, i-a spus că va începe lupta cu Guvernul şi USL, iar el crede că acesta a procedat aşa din cauza rezultatelor electorale bune ale USL şi slabe ale PDL, potrivit Mediafax.

 

“Pe 11 (iunie-n.r.), luni, preşedintele Băsescu m-a sunat, până atunci mai vorbisem la telefon, şi pe un ton foarte agresiv mi-a spus «Gata, s-a-ncheiat. De astăzi, ies la luptă cu Guvernul şi cu USL»(…) Rezultatul de pe 10 iunie, victoria uriaşă a USL şi probabil rezultatul foarte slab al PDL l-au făcut pe preşedintele Băsescu a doua zi să-mi spună (asta-n.r.) şi practic a doua sau a treia zi a început”, a spus prim-ministrul, la postul naţional de televiziune.

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele Traian Băsescu nu a făcut declaraţii după ce a fost anunţată decizia CC, premierul a apreciat că tăcerea sa este lăudabilă pentru că a obţinut o victorie la masa verde.

“Niciodată nu sărbătoreşti o victorie la masa verde după ce ai pierdut o victorie pe teren şi câştigi după aia. Şi la jocurile olimpice s-a întâmplat să câştige cineva şi după aia arbitrii să-l declare pe altul. Dar n-a venit nimeni să se bucure, să dea cu şampanie”, a spus Ponta.

Referitor la o viitoare colaborare cu preşedintele Băsescu, premierul a afirmat că nu se aşteaptă la un mesaj reconciliant, iar dacă acesta o va face, el nu va crede în el, pentru că a observat că Traian Băsescu trăieşte doar “în vreme de război şi vreme de distrugere”.

Cele mai citite

Cehia dă asigurări Ucrainei că armamentul promis constând în sute de mii de obuze va sosi în curând

Premierul ceh Petr Fiala l-a asigurat marţi pe omologul său ucrainean Denis Şmîhal că primele muniţii din iniţiativa gestionată de Republica Cehă pentru achiziţionarea...

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...

Ministrul ceh de externe crede că orice pas al NATO pentru Ucraina va izola Rusia

La începutul acestei luni, preşedintele ucrainean Volodmir Zelenski a îndemnat aliaţii să intensifice ajutorul şi implicarea în război într-un interviu acordat Reuters, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă