19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialPonta: Pe 11 iunie, după alegerile locale, m-a sunat Băsescu şi mi-a...

Ponta: Pe 11 iunie, după alegerile locale, m-a sunat Băsescu şi mi-a spus că începe lupta cu Guvernul

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a doua zi după alegerile locale a fost sunat de preşedintele Băsescu, iar acesta, pe un ton “agresiv”, i-a spus că va începe lupta cu Guvernul şi USL, iar el crede că acesta a procedat aşa din cauza rezultatelor electorale bune ale USL şi slabe ale PDL, potrivit Mediafax.

 

“Pe 11 (iunie-n.r.), luni, preşedintele Băsescu m-a sunat, până atunci mai vorbisem la telefon, şi pe un ton foarte agresiv mi-a spus «Gata, s-a-ncheiat. De astăzi, ies la luptă cu Guvernul şi cu USL»(…) Rezultatul de pe 10 iunie, victoria uriaşă a USL şi probabil rezultatul foarte slab al PDL l-au făcut pe preşedintele Băsescu a doua zi să-mi spună (asta-n.r.) şi practic a doua sau a treia zi a început”, a spus prim-ministrul, la postul naţional de televiziune.

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele Traian Băsescu nu a făcut declaraţii după ce a fost anunţată decizia CC, premierul a apreciat că tăcerea sa este lăudabilă pentru că a obţinut o victorie la masa verde.

“Niciodată nu sărbătoreşti o victorie la masa verde după ce ai pierdut o victorie pe teren şi câştigi după aia. Şi la jocurile olimpice s-a întâmplat să câştige cineva şi după aia arbitrii să-l declare pe altul. Dar n-a venit nimeni să se bucure, să dea cu şampanie”, a spus Ponta.

Referitor la o viitoare colaborare cu preşedintele Băsescu, premierul a afirmat că nu se aşteaptă la un mesaj reconciliant, iar dacă acesta o va face, el nu va crede în el, pentru că a observat că Traian Băsescu trăieşte doar “în vreme de război şi vreme de distrugere”.

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă