24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialPonta: Eu am propus-o pe Pivniceru, la Justiţie e mai bine să...

Ponta: Eu am propus-o pe Pivniceru, la Justiţie e mai bine să fie o persoană independentă politic

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că el a fost cel care a propus-o pe Mona Pivniceru pentru a ocupa portofoloiul Justiţiei, arătând că a considerat că, în acest context, este mai bine ca la Justiţie să fie o persoană absolut independentă politic, potrivit Mediafax.

“Eu am propus-o pe doamna judecător Pivniceru bazându-mă pe următoarele criterii: în primul rând pentru că este o persoană absolut independentă politic şi, în acest contexrt, am considerat că este mai bine ca la Ministerul Justiţiei să fie o persoană absolut independentă politic”, a spus Ponta, după şedinţa BPN al PSD.

El a arătat că al doilea motiv pentru care a propus-o pe Pivniceru constă în experienţa acesteia.

“Are o experineţă şi o poziţie foarte greu de egalat: ştiu că are peste 20 de ani în magistratură, ştiu că a fost preşedite al Asociaţiei Magistraţilor, că a fost aleasă în CSM nu de către forţe politice, ci de către propriii colegi judecători”, a spus Ponta.

El a menţionat şi al treilea motiv al nominalizării, acesta constând în faptul că Pivniceru are curajul propriilor opinii.

“Este un om care are curajul propriilor opinii, căreia niciun politruc sau nicio politrucă care umblă după funcţii nu poate să-i reproşeze absolut nimic. Sunt convins că va fi un ministru de Justiţie foarte bun, altfel nu aş fi făcut această propunere”, a spus Ponta.

Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusă pentru portofoliul Justiţiei. Conducerea PNL a aprobat luni ca Mona Pivniceru să fie susţinută pentru portofoliul Justiţiei în calitate de independent.

Cele mai citite

Probleme pentru Adrian Ilie. Fostul internațional, condamnat la 8 luni de închisoare

Decizie de ultimă oră! Judecătoria Sectorului 4 București l-a condamnat pe Adrian Ilie la 8 luni de închisoare cu suspendare. Fostul atacant al Valenciei și...

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

Românul ucis în Congo, Cosmin Samolinschi, avea doar 22 de ani

O tragedie a avut loc în Congo. Un cetățean român, Cosmin Samolinschi (22 ani), a fost ucis, iar alți doi români au fost răniți. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă