22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialEvoluţii bune pentru CFR Şi Vaslui

Evoluţii bune pentru CFR Şi Vaslui

Fenerbahce Istanbul şi FC Vaslui au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), miercuri seară, pe stadionul „Şükrü Saracoglu” din Istanbul, în prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor.

Vasluienii au scos un rezultat foarte bun la Istanbul, după ce au deschis scorul prin Antal (’77), scăpând printre degete o victorie mare. Bekir Irtegün (’90) a egalat pentru Fenerbahce în min. 90.

FC Vaslui a făcut o primă repriză excelentă la Istanbul, în faţa unui stadion incandescent. Practic, echipa lui Şumudică a avut mai multe ocazii, unele chiar foarte bune, în timp ce Fener nici măcar nu a tras la poartă. Prima ocazie notabilă a fost semnată de tânărul Stanciu (’13), dar acesta s-a pripit într-o situaţie bună şi şutul a fost modest. Un minut mai târziu, Stanciu a fost ceva mai periculos, dar nu l-a putut păcăli pe Volkan (’14). Charalambous i-a dat şi el emoţii lui Volkan, dar lovitura sa de cap a trimis balonul un pic peste transversală (’23). Volkan s-a remarcat în min. 31, la şutul lui Marius Niculae din afara careului, dar şi la lovitura liberă executată de Sânmărtean, la care a acordat corner (’45).

Fenerbahce a început mult mai bine repriza secundă şi a pus presiune la poarta lui Coman. Fostul rapidist a fost la post însă şi în min. 65, când a tras Topal, şi la şutul lui Gönül (’74).

Pe fondul dominării gazdelor, vasluienii au recuperat în apropierea porţii lui Fener şi Antal a şutat superb de la 20 de metri deschizând scorul (’75).

Fenerbahce a reuşit egalarea în ultimul minut (’90), la capătul unui atac prelungit, prin fundaşul Bekir Irtegün, găsit nemarcat în careu. Ultimele secunde au fost incandescente la poarta lui Coman, dar rezultatul a rămas egal.

Manşa secundă va avea loc pe 8 august, la Piatra Neamţ.

CFR Cluj a învins formaţia cehă Slovan Liberec cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Ricardo Cadu (’53 – penalty).

Prima situaţie notabilă a fost şutul lui Mureşan de la circa 35 m, fără probleme pentru portarul Bicik (‘8). Slovan a avut şi el câteva incursiuni bune la poarta lui Felgueiras, dar tot ardelenii au fost mai aproape de deschiderea scorului. Kapetanos a fost la câţiva centimetri să trimită mingea în plasă (’20), dar nu a ajuns la balon. Sougou a irosit o mare situaţie, când a trimis cu capul din poziţie foarte bună peste poartă (’21). Slovan a trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 20, când Sural a tras în bară, iar Bosancic a reluat pe lângă.

Kapetanos a trimis şi el cu capul din apropiere, dar Bicik a respins excelent (’32). Portarul ceh s-a evidenţiat şi în faţa lui Sougou (’34), apoi l-a blocat pe Camora (’41). Kapetanos a irosit o situaţie ideală (’44), când a tratat cu superficialitate o poziţie de gol.

La reluare, Kapetanos a reuşit să scoată un penalty (faultat de Toth), iar Cadu a deschis scorul în min. 53. După ce Felgueiras a salvat golul în faţa lui Stajner (’56), Cadu a fost aproape să mărească avantajul clujenilor (’57), dar lovitura sa de cap a trecut pe lângă.

Meciul a fost destul de fragmentat în continuare, oaspeţii au încercat să revină pe tabela de marcaj, dar nu au reuşit să-şi creeze ocazii clare, iar CFR a fost aproape să-şi dubleze avantajul prin Diogo Valente, însă Bicik a salvat din nou.

CFR a câştigat meritat şi va juca manşa secundă pe 8 august, la Liberec, cu şanse de a ajunge în play-off.   Text Box:  

Rezultate înregistrate în partidele disputate miercuri, în prima manşă a turului III preliminar al Ligii Campionilor:

BATE Borisov (Belarus) – Debrecen (Ungaria) 1-1. Au marcat: Sidibe   (autogol) / Sidibe

Hapoel Kiryat Shmona (Israel) – Neftci Baku (Azerbaidjan) 4-0. Au marcat: Badash (penalti), Abihazira, Garzicich

Şerif Tiraspol (R. Moldova) – Dinamo Zagreb (Croaţia) 0-1. A marcat: Beqiraj

Molde FK (Norvegia) – FC Basel (Elveţia) 0-1. A marcat: Zoua

AEL Limassol (Cipru) – Partizan Belgrad (Serbia) 1-0. A marcat: Vouho

FC Copenhaga (Danemarca) – FC Bruges (Belgia) 0-0

NK Maribor (Slovenia) – Dudelange (Luxemburg) 4-1. Au marcat: Mezga, Marco Tavares, Berici / Joachim

Anderlecht Bruxelles (Belgia) – Ekranas (Lituania) 5-0. Au marcat: De Sutter, Kanu, Mbokani, Jovanovici

CFR Cluj (România) – Slovan Liberec (Cehia) 1-0. A marcat: Cadu (penalti)

Cele mai citite

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...

Românul ucis în Congo, Cosmin Samolinschi, avea doar 22 de ani

O tragedie a avut loc în Congo. Un cetățean român, Cosmin Samolinschi (22 ani), a fost ucis, iar alți doi români au fost răniți. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă