20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialHacker timişorean, judecat pentru spargerea serverelor NASA şi Pentagon

Hacker timişorean, judecat pentru spargerea serverelor NASA şi Pentagon

La doar o săptămână după ce clujeanul Robert Butyka, acuzat că a spart serverele NASA, a fost obligat să plătească 580.000 de dolari americanilor, un alt hacker, de această dată din Timişoara, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru o “lovitură” asemănătoare. Ba mai mult, Răzvan Manole va trebui să răspundă în faţa instanţei şi pentru că a intrat în serverele celor de la Pentagon şi ale Guvernului SUA, dar şi a altor instituţii europene şi chiar africane, astfel că, dacă va fi găsi vinovat, “TinKode”, pseudonimul timişoreanului, ar putea ieşi mai rău decât Butyka.

Prejudiciu de 250.000 de dolari

“Răzvan Manole Cernăianu a accesat în mod neautorizat, prin încălcarea măsurilor de securitate, mai multe servere şi pagini/site-uri de internet aparţinând unor instituţii din Europa, SUA şi Africa de Sud, în scopul obţinerii de date informatice, acesta procedând la transferul fraudulos al acestora. Tânărul a lansat atacuri informatice şi a accesat fără drept mai multe servere aparţinând armatei Statelor Unite ale Americii, obţinând date confidenţiale, pe care le-a copiat şi transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic. El a compromis şi server-ul web aparţinând NASA, iar în sarcina acestuia se mai reţine că a accesat în mod neautorizat, lansând atacuri informatice asupra sistemului informatic şi paginii de web aparţinând Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Apărare-Pentagon. Prin activitatea sa, el a produs blocarea temporară a sistemelor informatice atacate, restricţionându-se astfel accesul la acestea şi perturbându-se în mod grav buna lor funcţionare. Prejudiciul cauzat este de 250.000 USD”, au anunţat procurorii DIICOT. Răzvan Manole va fi judecat la Judecătoria din Drobeta Turnu-Severin.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...
Ultima oră
Pe aceeași temă