17.6 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialSimona Halep, învinsă de numărul 2 mondial, Maria Şarapova

Simona Halep, învinsă de numărul 2 mondial, Maria Şarapova

Constănţeanca Simona Halep, locul 50 WTA, a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, cap de serie numărul 2 şi poziţia secundă în ierarhia mondială, în turul trei de la Indian Wells (SUA), turneu dotat cu premii în valoare totală de peste 5,5 milioane de dolari.

Întâlnirea cu Şarapova a fost a treia partidă pentru Halep, în decursul unei luni, în care are în faţă o jucătoare din topul 3 WTA. După ce a fost învinsă de Victoria Azarenka (nr. 1 mondial) şi Caroline Wozniacki (nr. 3), marţi dimineaţă, Halep a cedat şi în faţa Şarapovei. Şi de această dată, diferenţa de poziţii din clasament nu a fost foarte vizibilă pe teren. În ciuda scorului, 6-3, 6-4 pentru rusoaică, Halep a oferit o replică demnă de o mare jucătoare.

Primul set a început mai prost pentru Halep, care a pierdut al doi­lea game pe serviciul său şi i-a permis astfel adversarei să ia un avans considerabil. Şarapova, cu un joc aproape de perfecţiune, a încheiat conturile în primul set după ce a câştigat din nou pe serviciul Simonei.

Manşa a doua a fost mai dezechilibrată. Şarapova a condus cu scorul de 5-0, dar Halep a reu­şit performanţa de a-i lua patru gameuri consecutive, de două ori impunându-se pe puternicul serviciu al rusoaicei. În cele din urmă, Şarapova a încheiat un meci în care toată lumea se aştepta să câştige uşor. Nu a fost aşa însă.

Pentru performanţa reuşită la Indian Wells, Simona Halep va primi 80 de puncte WTA şi un cec în valoare de 23.291 de dolari.

Cele mai citite

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...

Șoșoacă a leșinat după ce ar fi înghițit un jandarm de la brută(rie) care i-a căzut greu

Ilustrație: Marian Avramescu Serviciul de Ambulanță și SMURD au fost apelate să intervină, după ce senatoarea cu potențial de europarlamentar și cu SOS, dar...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă